Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αίνιγμα η στάση Καραμανλή λίγες μέρες πριν τις εκλογές – Δεν έχει συναντηθεί με τον Μητσοτάκη

Αίνιγμα η στάση Καραμανλή λίγες μέρες πριν τις εκλογές – Δεν έχει συναντηθεί με τον Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτοδιοικητικές Εκλογές, Ευρωεκλογές 2019, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής, Νέα Δημοκρατία,

Αυξημένες είναι οι …επισκέψεις που δέχεται τον τελευταίο καιρό στο γραφείο του στην πλατεία Μαβίλη ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, λόγω των επικείμενων τριπλών εκλογών του Μαΐου.

Ο Κώστας Καραμανλής βλέπει πρώην υπουργούς, βουλευτές, ευρωβουλευτές, υποψήφιους ευρωβουλευτές, υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους, αλλά και πλήθος στελεχών του κόμματος και προσωπικούς του φίλους που ανήκουν στην ευρύτερη μεγάλη παράταξη του μεσαίου χώρου.

Όπως είναι φυσικό οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από την εκλογική μάχη της επόμενης Κυριακής με τον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες να τονίζει στους συνομιλητές του ότι μόνο η παράταξη της Ν.Δ. μπορεί να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα και να άρει τις αδικίες που υπέστησαν οι ασθενέστεροι στα χρόνια της κρίσης.

Ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός που παραμένει χωρίς καμία αμφιβολία το δημοφιλέστερο πρόσωπο της κεντροδεξιάς παράταξης, δεν σταματάει να τονίζει με νόημα σε όλους του συνομιλητές του ότι το μήνυμα που θα πρέπει να εκπέμπει η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να εστιάζεται στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και να αναδεικνύεται ότι ο άνθρωπος είναι το επίκεντρο των πολιτικών.

Ένα μήνυμα που σε καμιά περίπτωση βέβαια εκπέμπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό με τις δηλώσεις, έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών ακόμη σε οπαδούς της ΝΔ που ανήκουν στην λεγόμενη κοινωνική δεξιά, αφού δείχνει την αδυναμία του στις ελίτ.

Ένα ακόμη σημάδι που δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά είναι το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής δεν έχουν πραγματοποιήσει καμιά δημόσια κοινή εμφάνιση -οι δημοσιογραφικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι ούτε ιδιωτική συνάντηση μεταξύ των δυο ανδρών δεν έχει γίνει- παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο τέλος της προεκλογικής περιόδου.

Αντίθετα ο Κώστας Καραμανλής την εβδομάδα που πέρασε βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ., Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Η παρουσία του βέβαια εκεί την περασμένη Τετάρτη δείχνει και τις καλές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο πολιτικών, αφού ο πρώην πρωθυπουργός δεν συνηθίζει να πηγαίνει σε κομματικές εκδηλώσεις.

Μένει να φανεί τις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις κάλπες της 26ης Μαίου αν Καραμανλής που είναι ίσως ο μοναδικός σήμερα πολιτικός άνδρας που θα μπορούσε να συσπειρώσει την ΝΔ, κάνει κάποια κίνηση που να δείχνει ενεργό συμμετοχή του στον προεκλογικό αγώνα της Ν.Δ.

Σχετικά άρθρα