Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προεκλογική κοροϊδία Μητσοτάκη: Τι είπε για τη Γενοκτονία των Ποντίων που δεν αναγνωρίζει ο Βέμπερ

Προεκλογική κοροϊδία Μητσοτάκη: Τι είπε για τη Γενοκτονία των Ποντίων που δεν αναγνωρίζει ο Βέμπερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μια ακόμη προεκλογική κοροϊδία για να περιορίσει την τεράστια ζημιά που έχει υποστεί η ΝΔ στους Πόντιους ψηφοφόρους, προέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς με αφορμή την ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, αναφέρει σε δηλώση του:

«Συμπληρώνονται φέτος εκατό χρόνια από την τελική φάση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

»Μια μαύρη σελίδα της Ιστορίας και ένα βαθύ τραύμα στη συλλογική μας μνήμη…350.000 Πόντιοι αδερφοί μας υπήρξαν θύματα μιας συστηματικής προσπάθειας εξόντωσης του ελληνικού στοιχείου, μέσω μαζικών εκτελέσεων, βίαιων εκτοπισμών και ανείπωτων αγριοτήτων.

»Πρόκειται για ένα από τα φρικτά εγκλήματα του περασμένου αιώνα, για το οποίο δεν έχει ακόμα αποδοθεί δικαιοσύνη».

«Υποκλινόμαστε με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και κρατάμε ζωντανή την ιστορική μας συνείδηση.

»Όχι για να αναμοχλεύσουμε ιστορικά πάθη, αλλά ως ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα της περιόδου εκείνης.

»Αλλά και γιατί η ανάδειξη και αποδοχή της ιστορικής αλήθειας, είναι τελικά η βάση για την οικοδόμηση σχέσεων ειλικρινούς συνεργασίας» υπογραμμίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, δεσμεύεται ότι η Νέα Δημοκρατία «θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

»Σε συνεργασία με τις ποντιακές οργανώσεις, αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα.

»Γιατί το θέμα είναι πάνω από όλα εθνικό και αφορά ένα από τα πιο ξεχωριστά κομμάτια του Ελληνισμού, τους Ποντίους αδερφούς μας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ το τελευταίο διάστημα έχει προβεί σε σωρεία δηλώσεων για να μπερδέψει προφανώς τους Ποντίους, καθώς είναι γνωστό ότι στήριξε και αυτός και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ την κατάπτυστη απόφαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος υπό τον Μάνφρεντ Βέμπερ να καταψηφίσουν το ψήφισμα για την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας, τον περασμένο Απρίλιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την θύελλα διαμαρτυριών ήταν περίπου αναγκασμένος να επιχειρήσει να σβήσει τις φωτιές που έχουν ανάψει στην ΝΔ με αφορμή τους Ποντίους, τους οποίους είναι προφανές ότι προσπαθεί να κοροϊδέψει προεκλογικά.

Σχετικά άρθρα