Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βλέπει την ήττα της ΝΔ ο Αυγενάκης και διασπείρει θεωρία συνωμοσίας για νοθεία στις εκλογές

Βλέπει την ήττα της ΝΔ ο Αυγενάκης και διασπείρει θεωρία συνωμοσίας για νοθεία στις εκλογές

Οι άνθρωποι στη Νέα Δημοκρατία είναι εθνικά επικίνδυνοι. Ένας από αυτούς είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Αντιμέτωπος με την ισχυρή πιθανότητα εκλογικής ήττας της Νέας Δημοκρατίας, ο Λευτέρης Αυγενάκης προανήγγειλε νοθεία στης ευρωεκλογές.

Δηλαδή, διασπείρει θεωρία συνωμοσίας ότι εάν ηττηθεί η παράταξή του αυτό θα οφείλεται σε αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Προκαλεί αγανάκτηση η υπονόμευση του δημοκρατικού πολιτεύματος από τον Αυγενάκη. Εισαγγελέας δεν υπάρχει;

Δηλαδή, ο κάθε πολιτικάντης θα διασπείρει ανενόχλητος θεωρίες συνωμοσίας που μπορεί να οδηγήσουν σε εθνικό διχασμό;

Στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Εκεί δήλωσε, ο ανεύθυνος υπονομευτής της δημοκρατίας, ότι «υπάρχει πληροφόρηση ότι κάποιοι θα προσπαθήσουν να αλλοιώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα»

Ειδικότερα, ο βουλευτής και γραμματέας της ΝΔ δήλωσε πως:

«Ξεκαθαρίζουμε ότι για εμάς η μάχη δεν θα σταματήσει μέχρι και την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες, αλλά και την ώρα της καταμέτρησης των αποτελεσμάτων και στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Η αρχική του δήλωση προκάλεσε την απορία των δημοσιογράφων, ώστε να τον ρωτήσουν τι εννοεί όταν λέει «στις κάλπες», καθώς και να του υπενθυμίσουν ότι πρόκειται για πολύ σοβαρή καταγγελία.

Με τον κ. Αυγένακη να απαντά:

«Υπάρχει ο φόβος και η αίσθηση -δεν νομίζω ότι θα γίνουν συντονισμένες ενέργειες από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπάρχει διάχυτη η πληροφόρηση– ότι κάποιοι είναι αποφασισμένοι, εάν τα καταφέρουν και εάν τους το επιτρέψουμε ακόμα και να αλλοιώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα, δηλαδή την άποψη των Ελλήνων πολιτών.

»Τους λέμε, λοιπόν, ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι εκεί».

«Επειδή δεν είστε τυχαίο πρόσωπο, είστε ο γραμματέας του κόμματος της ΝΔ, συνειδητά μας λέτε ότι υπάρχει συζήτηση και υποψία νοθείας;», συνέχισαν οι δημοσιογράφοι.

«Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει συντονισμένη ενέργεια από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από ορισμένους που κινούνται σε αυτόν τον χώρο».

«Υπάρχει διάχυτη η πληροφόρηση -επαναλαμβάνω δεν έχουμε, ούτε πιστεύουμε ότι υπάρχει συντονισμένη ενέργεια από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ- αλλά υπάρχει η διάθεση από ορισμένους, που κινούνται σε αυτό τον χώρο, να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό δεν θα επιτραπεί», ανταπάντησε ο κ. Αυγενάκης.

Οι δηλώσεις που έκανε ο γραμματέας της ΝΔ, προκάλεσε την άμεση αντίδραση της κ. Χριστοφιλοπούλου που βρισκόταν επίσης στο πάνελ.

«Είχαμε αφήσει τις εποχές της βίας και της νοθείας πίσω μας, που ψήφιζαν μέχρι και τα δέντρα και που η παλιά παράταξη του κ. Αυγενάκη ήταν πρωτεργάτης».

Το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, αναφέρθηκε στις εκλογές του 1961 και στην ΕΡΕ, οι οποίες έμειναν γνωστές ως «εκλογές βίας και νοθείας», όταν και ψήφισαν μέχρι και… δέντρα.

Αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίσει τις αναφορές σε «μαύρες» εποχές και τις καταγγελίες για ενδεχόμενη αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος, τότε θα είναι σαφές ότι στόχος της ΝΔ είναι η πόλωση της κοινωνίας ενόψει της επικείμενης κάλπης.

Δείτε εδώ όλα δήλωσε ο Αυγενάκης:

Σχετικά άρθρα