Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπ. Εργασίας: Νόμος του κράτους η απαγόρευση επταήμερης εργασίας

Υπ. Εργασίας: Νόμος του κράτους η απαγόρευση επταήμερης εργασίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργασία, Έφη Αχτσιόγλου, Υπουργείο Εργασίας,

«Η μη συμμόρφωση με την απαγόρευση της επταήμερης εργασίας είναι προφανής παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και επιφέρει πρόστιμα, τα οποία πολλές φορές έχουν καταλογιστεί από το Σ.ΕΠ.Ε., σε επιχειρηματίες που η αντίληψή τους ταυτίζεται με τα σχέδια της ΝΔ», αναφέρει το υπουργείο Εργασίας.

Με επιλεκτικό τρόπο φαίνεται πως παρακολούθησε την κοινοβουλευτική διαδικασία το κατά τα άλλα έγκυρο iefimerida.gr, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εργασίας.

Καθώς, αναφέρει το υπουργείο, «πέρα από το ότι ξέχασε να δει την ψήφιση της 13ης σύνταξης, της μείωσης του ΦΠΑ και τις 120 δόσεις, παρέλειψε να παρακολουθήσει και την τοποθέτηση της Υπουργού Εργασίας για τις δήθεν «αποκαλύψεις» της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

»Έδωσε όμως αμείωτη προσοχή -σχεδόν καλύτερη και από του ίδιους τους ομιλητές- στα «επιχειρήματα» των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

»Έχουν τη συμπάθεια μας οι βουλευτές της ΝΔ που προσπαθούσαν επί τρεις μέρες να αποδείξουν ότι ο αρχηγός τους ούτε για επταήμερη εργασία μίλησε, αλλά ούτε και δεν μίλησε.

»Αναφορικά με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κατανοούμε επίσης την άγνοιά τους.

»Ήταν αυτή προφανώς η άγνοια που τους οδήγησε και να τις καταργήσουν όταν ήταν κυβέρνηση.

»Υπενθυμίζουμε στα στελέχη της ΝΔ και στα φιλικά τους ΜΜΕ ότι η απαγόρευση της επταήμερης εργασίας είναι νόμος του κράτους και μάλιστα αναγκαστικού δικαίου.

»Πράγμα που σημαίνει ότι τα μέρη που συνάπτουν συλλογικές συμβάσεις δεν μπορούν να παρεκκλίνουν από αυτόν, ακόμη και αν το συμφωνήσουν. Αυτό είναι που ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αλλάξει.

»Η μη συμμόρφωση με την απαγόρευση της επταήμερης εργασίας είναι προφανής παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και επιφέρει πρόστιμα, τα οποία πολλές φορές έχουν καταλογιστεί από το Σ.ΕΠ.Ε., σε επιχειρηματίες που η αντίληψή τους ταυτίζεται με τα σχέδια της ΝΔ.

»Ένα ακόμη αστείο επιχείρημα της ΝΔ, που παπαγαλίζουν τα φιλικά της ΜΜΕ, είναι και ο ισχυρισμός ότι η τροπολογία για την επιτάχυνση της έκδοσης εκκρεμών συντάξεων δήθεν φέρνει επταήμερη εργασία στο Δημόσιο.

»Ο ισχυρισμός αυτός είναι απόλυτα ψευδής, γιατί κατ’ εξαίρεση εργασία τις Κυριακές, για συγκεκριμένους λόγους, με επιπρόσθετη αμοιβή και μεταφορά της ημέρας ανάπαυσης σε αναπληρωματική εντός της εβδομάδας, προβλέπεται εδώ και δεκαετίες στο Δημόσιο. Αυτό, προφανώς, δεν μετατρέπει το σύστημα σε επταήμερο.

»Φανταζόμαστε ότι για τη ΝΔ και τον τρόπο που θέλει να αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα, ούτε ο κ. Βέμπερ μίλησε σήμερα για κατάργηση του κατώτατου μισθού στους νέους. Άλλα ούτε και δεν μίλησε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα