Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας» και όχι «Μακεδόνες»

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας» και όχι «Μακεδόνες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Σκόπια, Στέιτ Ντιπάρτμεντ,

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, το Στέιτ Ντιπάρμεντ, στην ανακοίνωσή του για τις προεδρικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία, αναφερόμενο στους πολίτες της χώρας, τους αποκαλεί «πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας» και όχι «Μακεδόνες», όπως ισχυρίζεται ο διασπορέας ψευδών ειδήσεων Κυριάκος Μητσοτάκης και οι ακροδεξιοί ρωσόφιλοι ότι δήθεν τους αναγνωρίσαμε με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η πολύ σημαντική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαιώνει τα επιχειρήματα της ελληνικής κυβέρνησης και καταρρίπτει τα ψέμματα των ρωσόφιλων ακροδεξιών, που προσμένουν να τους σώσει το «Ξανθό Γένος» και των ψευταράδων της Νέας Δημοκρατίας.

«We commend the citizens of North Macedonia who exercised their right to vote», αναφέρει χαρακτηριστικά. Πουθενά «Μακεδόνες».

Παραθέτουμε και το σκριν σοτ για να μην κουράζονται εκείνοι που θα θελήσουν να μας «διαψεύσουν».

Ενδιαφέρον έχουν και οι ακόλουθοι σύνδεσμοι, που επιβεβαιώνουν ότι η ονομασία Βορειομακεδόνες αρχίζει να αντικαθιστά το «Μακεδόνες», όπως τους αποκαλούσε πριν τη Συμφωνία των Πρεσπών όλος ο πλανήτης, αλλά οι αγράμματοι ακροδεξιοί νόμιζαν -και νομίζουν- ότι οι άνθρωποι αυτοί λέγονταν «Σκοπιανοί».

Διαβάστε: Ο Ντιμιτρόφ αποκάλεσε τους συμπατριώτες του «Βορειομακεδόνες» και όχι «Μακεδόνες»

Διαβάστε: Βόρεια Μακεδονία: Πώς αποκαλούν διεθνή ΜΜΕ τους κατοίκους της – «Μακεδόνες» ή κάτι άλλο;

Διαβάστε: «Γκρίνια» για τον Πάπα από σκοπιανή ιστοσελίδα: «Δεν είμαστε οι αρχαίοι Μακεδόνες, είμαστε Σεβερνομακεδόνες»

Ποιο λοιπόν «μακεδονικό έθνος» δήθεν αναγνώρισε η Ελλάδα; Το ερώτημα απευθύνεται στους ακροδεξιούς διασπορείς ψευδών ειδήσεων, στη Νέα Δημοκρατία και στα εγχώρια φερέφωνα των Ρώσων.

Σχετικά άρθρα