Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σφάζονται στη ΝΔ για την 13η σύνταξη – Μπάχαλο για το αν θα τη διατηρήσει (βίντεο)

Σφάζονται στη ΝΔ για την 13η σύνταξη – Μπάχαλο για το αν θα τη διατηρήσει (βίντεο)

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η αξιοπιστία της ΝΔ αφού υπό το κράτος του πανικού για το ζήτημα της 13ης σύνταξης αλλάζουν πιο γρήγορα θέσεις από όσες μπορούν και οι ίδιοι υποστηρίξουν!

Πέρα από τις αρχικές παλλινωδίες «Δεν έχουμε περιθώρια για 13η σύνταξη», είναι λαϊκισμός που οδήγησαν στην τεράστια κωλοτούμπα «φυσικά και θα ψηφίσουμε», από την Κυριακή έως σήμερα έχουν βαλθεί να αποτελειώσουν και τις τελευταίες ρανίδες λογικής που είχαν διασωθεί στα κεντρικά της ΝΔ.

Το μείζον ερώτημα που διχάζει κάθετα και οριζόντια τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ είναι αν θα διατηρήσουν την 13η σύνταξη μετά τις εκλογές αν τυχόν βγουν στην κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης στη διακαναλική απέφυγε να δεσμευτεί ότι θα διατηρήσει τη μόνιμη 13η σύνταξη που ψηφίζεται την Τρίτη στη Βουλή.

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης είπε τη Δευτέρα στον ΑΝΤ1 ότι «ασφαλώς και δεν εγγυόμαστε να δίνουμε αυτό το προεκλογικό επίδομα του κ. Τσίπρα».

Και εξήγησε ότι οι συνταξιούχοι θα πρέπει να περιμένουν να πάρει πρώτα μπροστά το… επιχειρείν, οι επενδύσεις και η οικονομία συνολικά, και μετά θα πάρουν ό,τι πάρουν αν πάρουν.

Λίγη ώρα μετά όμως ο Μάκης Βορίδης άδειασε τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ από την ΕΡΤ και είπε ότι αφού το ψηφίζουμε μας δεσμεύει.

Το θέμα όπως ήταν φυσικό πήρε διαστάσεις αφού η διαφωνία ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής και όπως ήταν δεδομένο κυριάρχησε στα ΜΜΕ αναδεικνύοντας τις πολλές και εντελώς διαφορετικές γραμμές μέσα στην ΝΔ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα βγήκε γη εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σ. Ζαχαράκη και προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Προσπάθησε αρχικά να πει ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι επισφαλής η χορήγηση της 13ης σύνταξης, που ωστόσο η 13η σύνταξη είναι ψευδής είδηση, αφού είναι ένα επίδομα.

«Αυτό λοιπόν το βοήθημα μπορεί να το εγγυηθεί η ΝΔ με πολιτικές ανάπτυξης» είπε η Σ. Ζαχαράκη στο τέλος προσπαθώντας μάταια να τετραγωνίσει τον κύκλο.

Και η αλήθεια είναι πλέον προφανής ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημοσιοποίησε αρχικά με τον χειρότερο τρόπο μια καθαρά αντιλαική στάση που έχει η ΝΔ για τους συνταξιούχους.

Όταν η κυβέρνηση δημοσιοποίησε την πολτική της για την χορήγηση της 13ης σύνταξης η ΝΔ προσπάθησε να μην χάσει ολότελα ένα πολύ μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος και αναγκάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών και να δηλώσει δημόσια ότι θα στηρίξει κάτι που δεν θα έδινε ποτέ η ίδια.

Αυτή η εσωτερική αντίφαση της ΝΔ «ψηφίζω κάτι που δεν το πιστεύω» δημιούργησε το εύλογο ερώτημα:

«Σε περίπτωση που εκλεγείτε θα συνεχίσετε να την δίνετε αφού δεν το πιστεύετε το μέτρο;».

Και εκεί αναδείχθηκε ο νέος γύρος εσωτερικής αντίφασης: Οι μισοί στην ΝΔ τώρα λένε «να συνεχίσουμε να το δίνουμε» και οι άλλοι μισοί απαντούν σε «καμία περίπτωση»

Το κακό για την ΝΔ είναι ότι αυτά τα υποστηρίζουν μιλώντας δημόσια στα κανάλια.

»Κάνοντας έτσι την στάση της ΝΔ στο ζήτημα της 13ης σύνταξης σε κανονικό reality show.

»Το θέμα πλέον είναι ποιος θα είναι ο επικρατέστερος προτεινόμενος προς αποχώρηση στο survivor των golden boys της ΝΔ…».

Σχετικά άρθρα