Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης μίλησε καθαρά για 7ήμερη εργασία – Πουλάει τρέλα και μας θεωρεί ηλίθιους;

Ο Μητσοτάκης μίλησε καθαρά για 7ήμερη εργασία – Πουλάει τρέλα και μας θεωρεί ηλίθιους;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Εργασία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Συντάξεις, Συνταξιούχοι,

Σε πραγματικό εφιάλτη μετατρέπεται η χθεσινή διακαναλική συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την οποία μετά την άρνησή του να δεσμευθεί για τη μονιμότητα της 13ης σύνταξης που θα ψηφιστεί εντός της εβδομάδας, παρουσίασε την καταπληκτική ιδέα του να καθιερωθεί η δυνατότητα για 7ήμερη εργασία των εργαζομένων.

Για όσους γνωρίζουν ελληνικά, ακολουθεί στο σχετικό βίντεο χωρίς την παραμικρή τροποποίηση και μάλιστα από την αρχή της σχετικής ερώτησης.

Ο Μητσοτάκης θεωρεί πρόοδο τον… μεσαίωνα:

Αυτή είναι η μεταγενέστερη ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία μετά το σάλο προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα για τον αρχηγό της, θεωρώντας προφανώς ότι όλοι οι Έλληνες είναι ηλίθιοι και δεν ξέρουν τι ακούνε:

«Ο μηχανισμός λάσπης του κ. Τσίπρα που βάφτισε “13η σύνταξη” ένα προεκλογικό επίδομα, σήμερα έκανε μια πρωτοφανή γκάφα.

»Το Μαξίμου καταγγέλλει τον κ. Μητσοτάκη για μια επιχειρησιακή σύμβαση την οποία ενέκρινε το Υπουργείο της κ. Αχτσιόγλου(!), η οποία προβλέπει την επταήμερη λειτουργία της εταιρείας “Παπαστράτος” και όχι βέβαια την επταήμερη εργασία των υπαλλήλων της.

»Και καλά έκανε η κ. Αχτσιόγλου, διότι με τη συμφωνία αυτή, στην οποία αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, οι εργαζόμενοι τελικά εργάζονται λιγότερες ώρες κάθε εβδομάδα, χωρίς να μειωθούν τα εισοδήματά τους που είναι πάνω από το μέσο όρο στον κλάδο τους.

»Κατά τα λοιπά, το μόνο σημείο που δεν αποτελεί fake news στην ανακοίνωση του Μαξίμου είναι ότι ο λαός όντως θα μιλήσει στις 26 Μαΐου και θα στείλει σε μόνιμες διακοπές τον κουρασμένο κ. Τσίπρα».

Σήμερα μάλιστα, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, κ. Ζούλας παρενέβη στον ΑΝΤ1 προσπαθώντας live να πείσει τους τηλεθεατές ότι όντως είναι ηλίθιοι, κάνοντας λόγο για fake news.

Όπως είπε ο Κ. Ζούλας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν ανέφερε ποτέ τις λέξεις 7ήμερη εργασία» και ό,τι ακολούθησε ήταν «σκόπιμη διαστρέβλωση της δήλωσης».

Όταν όμως τα κάνεις θάλασσα, δεν βγαίνεις με θράσος να μιλήσεις για «fake news», λες και είναι ο κόσμος ηλίθιος.

Κανείς δεν διαστρέβλωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αντίδραση από Μαξίμου

Το Μέγαρο Μαξίμου επανήλθε με δεύτερη ανακοίνωσή του σχετικά με τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη για την επταήμερη εργασία.

«Η ΝΔ προσπαθεί μάταια, με ψέματα και λαθροχειρίες, να μαζέψει τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη» αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση και τονίζει:

«Ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν ξεκάθαρος. Μίλησε για επταήμερη εργασία και όχι για επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων η οποία εξάλλου ίσχυε πάντοτε.

»Φιλότιμες οι προσπάθειες να διορθώσουν τον αρχηγό τους στη ΝΔ, αλλά οι πολίτες και οι εργαζόμενοι δεν τρώνε κουτόχορτο…».

Αχτσιόγλου: Αστεία προσπάθεια να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα

«Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε καθαρά για θέσπιση επταήμερης εργασίας. Αυτό είναι σαφές από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

»Στη συνέχεια το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ επιδόθηκε σε μια αστεία προσπάθεια με στόχο να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

»Κατανοούμε την ανάγκη τους να διαψεύσουν τα όσα ο ίδιος ο αρχηγός τους είπε, όμως η πραγματικότητα είναι συγκεκριμένη», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου και συνεχίζει:

«Η δυνατότητα συνεχούς επταήμερης λειτουργίας επιχειρήσεων, βιομηχανιών και εταιρειών ισχύει διαχρονικά και δεν έχει καμία σχέση με την επτάημερη εργασία για την οποία μίλησε ο κ. Μητσοτάκης.

»Η σύμβαση στην επιχείρηση Παπαστράτος προβλέπει ότι εφόσον η επιχείρηση πάρει άδεια συνεχούς λειτουργίας και εφόσον εισαχθεί στην παραγωγή ένα νέο προϊόν, εργαζόμενοι και εργοδότης θα συμφωνήσουν την οργάνωση του χρόνου εργασίας σε βάρδιες, και δεν προβλέπει επταήμερη εργασία.

»Οι εργαζόμενοι, δηλαδή και με επταήμερη λειτουργία, θα εξακολουθούν να δουλεύουν με βάση όσα προβλέπει η εργατική νομοθεσία και σε καμία περίπτωση επταήμερο.

»Για την ιστορία, η επιχείρηση αυτήν τη στιγμή δουλεύει Δευτέρα έως Παρασκευή, με οχτάωρη εργασία».

«Επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας υπήρχαν και θα υπάρχουν. Εργαζόμενοι συνεχούς και εξοντωτικής εργασίας υπάρχουν μόνο στα σχέδια του κ. Μητσοτάκη.

»Εκεί όπου, επίσης, οι Συλλογικές Συμβάσεις είναι ιδεοληψίες και αγκυλώσεις, το 8ωρο ξεπερασμένο, τα κοινωνικά επιδόματα πελατειακές παροχές εξαγοράς, εκεί όπου το δώρο Χριστουγέννων και η 13η σύνταξη δεν πρέπει να υπάρχουν.

»Το “αύριο” που υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης είναι κυριολεκτικά επιστροφή στο πιο σκληρό και εκμεταλλευτικό χτες για τους εργαζόμενους», καταλήγει το υπουργείο Εργασίας .

Τζανακόπουλος: Η θέση του Κυρ. Μητσοτάκη για 7ήμερη εργασία ξεπερνά κάθε όριο

«Παρακολουθώντας τη συνέντευξη του κυρίου Μητσοτάκη δεν πίστευα στα αυτιά μου όταν τον άκουσα να μιλάει για την υιοθέτηση 7ήμερης εργασίας.

»Έπρεπε να το ακούσω 2η και 3η φορά», σημειώνει σε σχόλιο-ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Και συνεχίζει, «ακόμη και για τον κύριο Μητσοτάκη, του ξεπερασμένου 8ωρου και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, η θέση αυτή ξεπερνά κάθε όριο.

»Είναι θέση που θα άρμοζε σε βιομήχανο ή φεουδάρχη του 17ου αιώνα.

»Να μην του επιτρέψουμε να μας γυρίσει εκεί!», καταλήγει το σχόλιο του Δ. Τζανακόπουλου.

Σχετικά άρθρα