Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο «Γερούν.. γερά!» στο πλευρό του Κυριάκου

Ο «Γερούν.. γερά!» στο πλευρό του Κυριάκου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Λυκούργος Λιαρόπουλος, Νέα Δημοκρατία,

Με πολύ υπερηφάνεια τα γνωστά μιντιακά φερέφωνα της ΝΔ διατυμπανίζουν από το πρωί ότι 64 προσωπικότητες του πολιτισμού, της οικονομίας και της πανεπιστημιακής κοινότητας συνιστούν Μητσοτάκη.

Σαν τους κατασκευαστές πλυντηρίων ένα πράγμα, που συνιστούν Skip, αλλά εκείνοι είναι μόλις 29.

Στο κείμενό τους κατηγορούν την κυβέρνηση για «Τριτοκοσμικές αντιλήψεις, αριστερίστικη ιδεοληψία, ψευδή ευρωπαϊσμό, πελατειακή προσδοκία και πρακτική εφαρμογή ενός σχεδίου εκτεταμένης εξάρτησης των λαϊκών στρωμάτων από επιδόματα και διορισμούς υποδύονται την πρόοδο.

»Στην πραγματικότητα οδηγούν σε κυβερνητικές παρεμβάσεις ελέγχου της Δικαιοσύνης, χειραγώγησης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ποινικών διώξεων πολιτικών αντιπάλων, διχαστικού πολιτικού κλίματος. Αλλά και αποδιάρθρωσης κάθε αναγεννητικής προσπάθειας στην εκπαίδευση. Αυτή η Ελλάδα δεν αξίζει στους Έλληνες».

Ποιοι το υπογράφουν λοιπόν; Γνωστές υπογραφές του ευρύτερου δεξιού χώρου, παλαιά στελέχη των κυβερνήσεων Σημίτη (αλίμονο!!!) και φυσικά ο αξέχαστος… Λυκούργος Λιαρόπουλος.

Ο καθηγητής υγείας που έγινε γνωστός μέσα από την περίφημη φράση «Γερούν, Γερά!»

Ο Λυκούργος Λιαρόπουλος από την δεκαετία του 80 είχε διατελέσει υποδιοικητής του ΙΚΑ, εκπρόσωπος της χώρας μας στον ΟΟΣΑ και κάποια στιγμή τον κέρδισε η νεοφιλελεύθερη πολιτική άποψη της Δράσης.

Εντάχθηκε σε αυτήν αλλά πολύ γρήγορα πέρασε στο Ποτάμι.

Όμως εκβράστηκε γρήγορα στην όχθη μετά από την… περίφημη φράση του: «Γερούν Γερά» …

Στα τέλη ανουαρίου 2015 η νέα κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχει αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ επισκέπτεται την χώρα μας για να έχει επαφές με την κυβέρνηση και να συναντηθεί με τον νέο υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Την ώρα της πολύ κρίσιμης συνάντησης των δύο ανδρών, ο Λυκούργος Λιαρόπουλος έγραφε στο Facebook για συμπαράσταση στον… Γερούν Ντάισελμπλουμ:

«Γερούν… Γερά! Σπάστου τον τσαμπουκά!!.

»Ποιος περίμενε ότι η Ελλάδα θα ήταν με τον τζιτζιφιόγκο με τις μπούκλες. Κι όμως!…».

Η συνάντηση Ντάισελμπλουμ και Βαρουφάκη δεν είχε πάει καθόλου καλά και ο Λυκούργος Λιαρόπουλος όπως φαίνεται και από την δεύτερη ανάρτησή του:

«Ευτυχώς ο Ολλανδός δεν μάσησε»…

Η στάση αυτή του πολτικού στελέχους του Ποταμιού είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Ο Λυκούργος Λιαρόπουλος έφυγε από το Ποτάμι και γενικά τον είχαμε χάσει από τότε.

Τώρα ήρθε να μας ξαναθυμίσει όλα αυτά με την υπογραφή του στο κείμενο στήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτό που μένει να αναλογιστεί ο καθένας πριν τις κάλπες, είναι εάν ταυτίζεται με τον σύγχρονο «Εφιάλτη» που καλούσε τους δανειστές να μην υποχωρήσουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης της Ελλάδας να ανατρέψει συσχετισμούς για την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής της ακραίας λιτότητας…

Σχετικά άρθρα