Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή Μαξίμου για τα «χουντικά ψεύδη της ΝΔ»: Θα συνεχίσει να κυλιέται στη λάσπη ο Μητσοτάκης;

Οργή Μαξίμου για τα «χουντικά ψεύδη της ΝΔ»: Θα συνεχίσει να κυλιέται στη λάσπη ο Μητσοτάκης;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μέγαρο Μαξίμου, Νέα Δημοκρατία,

Για «αναπαραγωγή fake news φασιστοφυλλάδων» κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σχετικά με την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μετά την καταγγελία του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή για «δουλειές της οικογένειας Τσίπρα με τη Χούντα».

Σε ανακοίνωσή του το γρ. Τύπου του Αλέξη Τσίπρα καλεί τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρει «το πολιτικό θάρρος να ξεκολλήσει από τον βούρκο» και να «αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα στα μείζονα προβλήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό».

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στους Άδωνι Γεωργιάδη και Μανώλη Κεφαλογιάννη, οι οποίοι «συνεχίζουν να αναπαράγουν τα χουντικής κοπής ψεύδη».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, καλεσμένος χθες το βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή, έστρεψε το κινητό του προς την κάμερα, προκειμένου να δείξει μία φωτογραφία στην οποία υποτίθεται πως απεικονίζεται ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα, Παύλος, μαζί με πρωτοκλασσάτους χουντικούς.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει αποδειχθεί ότι απεικονίζει υπουργό της Χούντας.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τη ψήφο εμπιστοσύνης, επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού και όπως είπε, για το θέμα (σ.σ.: δουλειές της οικογένειας Τσίπρα επί Χούντας) έχει παραχωρήσει συνέντευξη ο Φοίβος Ιωαννίδης, ενώ έχει αναφερθεί και ο Βασίλης Λεβέντης δηλώνοντας δημόσια ότι εργαζόταν νεότερος στην επιχείρηση του πατέρα Τσίπρα, που έπαιρνε έργα την περίοδο της Χούντας και του φαινόταν στο στιλ σκληρός δεξιός.

Θέση στις κατηγορίες Μητσοτάκη στη Βουλή περί συνεργασίας της οικογένειας Τσίπρα με τη Χούντα πήρε και ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φοίβος Ιωαννίδης – τον οποίο επικαλέστηκε στην ομιλία του στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης – ο οποίος εκείνη την εποχή είχε σχέση τόσο με τον θείο όσο και με τον πατέρα του πρωθυπουργού.

Σε άρθρο του στα «Νέα», με τίτλο «Αυτή είναι η αλήθεια», ο Φοίβος Ιωαννίδης παραθέτει τα γεγονότα εκείνης της εποχής, όπως ο ίδιος τα βίωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας, λίγες ώρες μετά τη σχετική καταγγελία Μητσοτάκη στη Βουλή, ανέβασε μία μακροσκελή και σκληρή ανάρτηση στο Facebook.

Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων τόνιζε πως «χρωστώ μια απάντηση, όχι στο τίποτα του κ. Μητσοτάκη, αλλά στην αλήθεια» και κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «αθλιότητα, ψέμα και αστήριχτες συκοφαντίες».

Σε ανάλογο ύφος ήταν και η παρέμβαση της αδελφής του πρωθυπουργού, Ζανέτ Τσίπρα, η οποία χθες βράδυ στην εκπομπή «Δεύτερη ματιά», στην ΕΡΤ, μίλησε για «πολιτικές σκοπιμότητες», τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Δεν θα επιτρέψω, σας μιλάω ειλικρινά, να τον πιάνουν στο στόμα τους και να διασύρουν τη μνήμη το άδικα για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους πολιτικές σκοπιμότητες. Ως εδώ, τέλος! Πραγματικά!».

Την ίδια στιγμή, η «Εφημερίδα των Συντακτών» παρουσιάζει σήμερα τα αρχεία της Ασφάλειας την περίοδο της δικτατορίας για τη δράση του Παύλου Τσίπρα, πατέρα του πρωθυπουργού, και του θείου του, Ηρακλή Τσίπρα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού:

«Δύο μέρες μετά την αθλιότητα του κ. Μητσοτάκη να επιτεθεί στη Βουλή στον θανόντα πατέρα του Πρωθυπουργού, αναπαράγοντας τα fake news φασιστοφυλλάδων, στελέχη της ΝΔ, όπως ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Κεφαλογιάννης, συνεχίζουν να αναπαράγουν τα χουντικής κοπής ψεύδη.

Ο τελευταίος έφθασε μέχρι και στο σημείο να παρουσιάζει φωτογραφίες εποχής με άσχετους ανθρώπους δίπλα στους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για τον πατέρα του Πρωθυπουργού.

Επειδή, ο κατήφορος στον οποίον έχουν επιβάλει την πολιτική ζωή του τόπου οι ακροδεξιοί σύμβουλοι και συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, έχει και ένα όριο, αναρωτιόμαστε:

Θα έχει το πολιτικό θάρρος να συνειδητοποιήσει το ατόπημα που διέπραξε, βάζοντας ένα τέλος στον κατήφορο;

Θα έχει το πολιτικό θάρρος να ξεκολλήσει από τον βούρκο, επιλέγοντας να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα στα μείζονα προβλήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό;

Ή θα συνεχίσει να κυλιέται στη λάσπη;», καταλήγει το σχετικό σχόλιο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Σχετικά άρθρα