Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας δεν απέκλεισε κυρώσεις στην Τουρκία αλλά «πρώτα η διπλωματία»

Ο Τσίπρας δεν απέκλεισε κυρώσεις στην Τουρκία αλλά «πρώτα η διπλωματία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Βίντεο, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Κύπρος, Σύνοδος Κορυφής, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Η τουρκική προκλητικότητα αφορά το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι μόνο την Κύπρο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., στο Σιμπίου της Ρουμανίας, όπου αναμένεται να θέσει το ζήτημα από κοινού με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

«Το διεθνές δίκαιο δεν μπορεί να παραβιάζεται.

»Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να έχει ενιαία θέση όταν παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο στην περιοχή της» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν προκρίνει τις κυρώσεις ή τη διπλωματία ως απάντηση στις τουρκικές ενέργειες ο κ. Τσίπρας είπε: «Πρώτα η διπλωματία».

«Δεν μπορεί να είναι πρόεδρος της Κομισιόν ο Βέμπερ»

Ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε βολές κατά του υποψήφιου του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που θα τοποθετείται ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και στην ξενοφοβική προσέγγιση της άκρας δεξιάς στο μεταναστευτικό.

»Αυτός ο πρόεδρος δεν μπορεί να είναι ο Μάνφρεντ Βέμπερ» ανέφερε προσθέτοντας:

«Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που θα υποστηρίξει τις θεμελιώδεις ιδέες και αρχές της Ευρωπαικής Ένωσης, ήτοι έναν πρόεδρο που θα προάγει την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή».

Σχετικά άρθρα