Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου: Ο Τσίπρας ανακοινώνει μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου: Ο Τσίπρας ανακοινώνει μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ζάππειο, Φοροελαφρύνσεις,

Από το Ζάππειο Μέγαρο, στις 19.00 ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα ανακοινώσει δέσμη θετικών μέτρων στο πλαίσιο της νέας οικονομικής πολιτικής που ήδη έχει προαναγγείλει.

Πολιτική που εστιάζει στις φοροελαφρύνσεις και τη στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας και του κοινωνικού κράτους, η οποία όπως τονίζουν από το κυβερνητικό επιτελείο έρχεται σε συνέχεια της νέας οικονομικής πολιτικής που ξεκίνησε από την επομένη της εξόδου από τα Μνημόνια και τις εξαγγελίες της ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου, οι οποίες και υλοποιήθηκαν.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιάννης Δραγασάκης, Έφη Αχτσιόγλου, Δημήτρης Λιάκος, Γιώργος Χουλιαράκης.

Τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στα μέτρα ελάφρυνσης τόνισε πως πρόκειται για «μόνιμα μέτρα για τους χαμηλόμισθους, για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

»Για τα μεσαία εισοδήματα, για τη μεσαία τάξη, για την επιχειρηματικότητα. Αλλά αυτά στην ώρα τους.

»Δεν θα σας τα φανερώσω όλα εδώ» τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως δε θα ανακοινώσει «ούτε ένα μέτρο εφάπαξ» ως απάντηση σε όσους «βλέπουν» προεκλογικές παροχές.

Με τον τρόπο αυτόν, ο πρωθυπουργός από την Ξάνθη έδωσε το στίγμα των προθέσεων του με την οικονομία να έρχεται στο προσκήνιο, θεωρώντας πως η ΝΔ και όλη η αντιπολίτευση θα στριμωχτεί τόσο από τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις όσο και από το πακέτο που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο από το υπερπλεόνασμα και για αυτόν τον λόγο επενδύουν σε «αντιπερισπασμούς», όπως με την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη ή την υπόθεση Παναγοπούλου.

Στο Μαξίμου προγραμματίζουν τις επόμενες εξαγγελίες με βάση το δημοσιονομικό χώρο 5,5 δισ. ευρώ που έχει μπροστά της η κυβέρνηση από το οικονομικό πρόγραμμα της τριετίας έως το 2022.

Σήμερα ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι δημιουργείται επιπλέον δημοσιονομικός χώρος το 2019 που επιτρέπει την αποκατάσταση αδικιών και η κυβέρνηση θα ανακοινώσει νέα θετικά μέτρα που θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα και δεν θα είναι εφάπαξ.

Παράλληλα, ερωτηθείς εάν στο νέο πακέτο θετικών μέτρων θα βρίσκεται και η καθιέρωση 13ης σύνταξης, ο κ. Τζανακόπουλος συνέστησε υπομονή μέχρι την ανακοίνωση τους και τόνισε πως έχει τελειώσει η συνθήκη των περιοριστικών μέτρων.

Σχετικά άρθρα