Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το τουρκικό γεωτρύπανο δυτικά της Πάφου – Τσίπρας: «Είτε μόνοι μας, είτε με τους συμμάχους μας» θα σας τσακίσουμε

Το τουρκικό γεωτρύπανο δυτικά της Πάφου – Τσίπρας: «Είτε μόνοι μας, είτε με τους συμμάχους μας» θα σας τσακίσουμε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κύπρος, Μπαρμπαρός, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο «Πορθητής» έχει φτάσει δυτικά της Πάφου, στην περιοχή που έχει δεσμεύσει παράνομα η Άγκυρα από την Παρασκευή 3 Μαΐου μέχρι και τις 3 Σεπτεμβρίου, με την Τουρκία να στήνει σκηνικό έντασης στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με το marinetraffic και το ερευνητικό «Barbaros» βρίσκεται νότια της Λεμεσού σε διεθνή ύδατα, αλλά εντός κυπριακής ΑΟΖ συνοδευόμενο από μια τουρκική πυραυλάκατο.

Από Ελληνικής πλευράς οι αρμόδιες Αρχές παρακολουθούν την εξέλιξη της πορείας τόσο του Barbaros όσο και του Πορθητή.

Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται σε επίκαιρα σημεία.

Προειδοποίηση Τσίπρα

Την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, όπως ορίζονται από το Διεθνές Δίκαιο, εξέφρασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια της ομιλίας του την Παρασκευή βράδυ στα Χανιά.

Μιλώντας στο Κλειστό Γυμναστήριο του Εθνικού Σταδίου των Χανίων, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «το διεθνές δίκαιο στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο οφείλει να γίνεται απ’ όλους σεβαστό και θα γίνεται από όλους σεβαστό, γιατί εμείς είμαστε εδώ να υπερασπιστούμε και θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με όποιον τρόπο χρειαστεί, είτε μόνοι μας είτε με τους συμμάχους μας».

«Έχουμε την δύναμη, την αποφασιστικότητα και θα υπερασπιστούμε το δίκιο μας και στο Αιγαίο και στην Κύπρο», τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, δηλώνοντας ότι η συγκεκριμένη στάση της Ελλάδας αποτελεί ένα «μήνυμα αποφασιστικότητας σε όσους νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν τους καουμπόηδες στην περιοχή».

Η θέση του τουρκικού γεωτρύπανου υποδεικνύεται από το κίτρινο βέλος.

Σχετικά άρθρα