Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Μιλάει για ήθος ο Μητσοτάκης που είχε συνεργάτες που διέπραξαν σοβαρά εγκλήματα

Τσίπρας: Μιλάει για ήθος ο Μητσοτάκης που είχε συνεργάτες που διέπραξαν σοβαρά εγκλήματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Κρήτη, Κυριάκος Μητσοτάκης, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

«Όσο θα ζυγώνουν οι ώρες προς την εκλογική αναμέτρηση να ξέρετε ότι θα είναι πολλά εκείνα τα θεριά που θα θελήσουν αυτές τις ψυχές να τις αλλοιώσουν», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε σύντομο χαιρετισμό του σε εκδήλωση με τη συμμετοχή και των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη.

Σημείωσε ότι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία «θέλει να δώσει τη μάχη σε αυτές τις ευρωπαϊκές εκλογές και για να πάει ο τόπος μπροστά αλλά και για να δώσουμε από καλύτερες θέσεις τη μάχη στην Ευρώπη συνολικά».

«Εμείς αν έχουμε ένα όπλο αυτό είναι τα επιχειρήματα μας, η δουλειά μας, η προσπάθεια μας και το ότι μπορούμε να μιλάμε στις ψυχές των ανθρώπων, με τις ιδέες, τις απόψεις και το έργο μας», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η μάχη που έδωσε η κυβέρνηση τέσσερα χρόνια, απέναντι ακόμα και σε θεριά, ήταν μια κατάθεση ψυχής.

Πρόσθεσε ότι αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να κρατήσει τούτο τον τόπο όρθιο περνώντας από τις Συμπληγάδες, να ξαναγίνει η Ελλάδα συνώνυμο της ανάκαμψης, της δημοκρατίας απέναντι σε μια Ευρώπη που δείχνει το ρατσιστικό της πρόσωπο, αλλά και συνώνυμο της προοδευτικής πρότασης για την επόμενη μέρα της Ευρώπης.

«Αυτό που εμείς ονομάζουμε Προοδευτική Συμμαχία σε όλη την Ελλάδα είναι αυτό που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση από το ’74 και μετά στην Κρήτη δίνει πρωτιές και μεγάλες νίκες σε όλες τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, σε όλες τις κάλπες σε όλους τους νομούς της Κρήτης», σημείωσε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι μεγάλη δημοκρατική τομή είναι ο νόμος για την απλή αναλογική που θα δώσει το έναυσμα για συνεργασίες πάνω από το τραπέζι, για το καλό του τόπου.

Όπως είπε για τις ευρωπαϊκές εκλογές «είναι κρίσιμο το σταυροδρόμι γιατί στην Ευρώπη υπάρχει το αυγό του φιδιού, η ακροδεξιά που σηκώνει κεφάλι, που εμφανίζεται πλέον ως συστημική επιλογή όπου εκλέγεται και εφαρμόζει ένα κυρίαρχο νεοφιλελεύθερο οικονομικό πρότυπο», ενώ αναφέρθηκε στον κίνδυνο η λαϊκή δεξιά να υιοθετεί αυτή την ατζέντα.

«Εμείς λέμε ότι οι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία λέξη τους και αν κάποιοι είχαν προεξοφλήσει ότι σε αυτές τις ευρωεκλογές θα βλέπουμε στον χάρτη μόνο μαύρο και βαθύ μπλε κάνουν λάθος, γιατί στην Ισπανία βγήκε το κόκκινο και ο Ευρωπαϊκός Νότος μπορεί να είναι ο μπροστάρης των αγώνων για να πάει η Ευρώπη μπροστά και να μη γυρίσει ο τροχός της ιστορίας πίσω», υπογράμμισε.

Εν συνεχεία έθεσε το μεγάλο ερώτημα και δίλημμα στις ερχόμενες εκλογές: «Θα μας κυβερνήσει ξανά η δυναστεία των οφσόρ ή θα συνεχίσουμε μπροστά με τη στήριξη των πολλών και του ελληνικού λαού;»,

Στο σημειο αυτό αναφέρθηκε και στις ευρωεκλογές λέγοντας ότι «στη χώρα μας η αναμέτρηση των ευρωπαϊκών εκλογών έχει και έναν έντονο εθνικό χαρακτήρα» καθώς είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια και την επανειλημμένη «νίκη του λαού» στις αναμετρήσεις από τις ευρωπαϊκές εκλογές του ’14 και έπειτα.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι δημοκρατικές δυνάμεις και ο λαός έδωσαν απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα: «αν θέλουμε να συνεχίζει να διαφεντεύει τις τύχες μας ένα παλιό βαθιά συντηρητικό κατεστημένο που λεηλάτησε τις δυνατότητες της χώρας και την χρεοκόπησε ή να οδηγηθούμε μπροστά»

Αναφερόμενος στο ΔΝΤ σημείωσε πως «αν η πρώτη μεγάλη ιστορική εξέλιξη ήταν ο Αύγουστος του ’18 όπου βγήκαμε και τυπικά από τα μνημόνια η δεύτερη μεγάλη εξέλιξη είναι ότι τούτες τις μέρες διώχνουμε το ΔΝΤ πάνω απ’ το κεφάλι μας», προσθέτοντας ότι αυτό γίνεται δυνατό χάρη στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Σημείωσε ότι γι’ αυτό έβαλαν πλάτη οι εργαζόμενοι, η μεσαία τάξη, οι συνταξιούχοι και πως όμως δεν έβαλαν όλοι πλάτη γι’ αυτό και πως πέρυσι τέτοιο καιρό που ξεκίναγε η κυβέρνηση τη «μεγάλη μάχη» για να μην υπάρξει νέα περικοπή στις συντάξεις, κάποιοι «υποκριτές εδώ μας κατηγορούσαν ότι εμείς τις φέρνουμε τις περικοπές, τριγυρνούσαν στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες και έπιαναν τους κολλητούς τους, τον κ. Βέμπερ και τον κ. Σόιμπλε και τους παρακαλούσαν να τιμωρήσουν την ελληνική κυβέρνηση που τολμά να σηκώσει ανάστημα».

«Και σήμερα φαίνεται ότι δεν έβαλαν μυαλό», σχολίασε, «όλη τους η στρατηγική είναι βασισμένη στην επικοινωνία και όχι στην ουσία, ενώ όπως συμπλήρωσε με επιχειρήματα και όχι επικοινωνία, από τη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο ο ίδιος είχε πει ότι τώρα μπορεί να εφαρμοστεί μια νέα οικονομική πολιτική: «βάλαμε τέλος στις περικοπές και τη λιτότητα, βάλαμε τέλος στην περικοπή των συντάξεων και δώσαμε μια επεκτατική πολιτική ενός δισ., εφαρμόζοντας μία προς μία τις δεσμεύσεις της Θεσσαλονίκης».

Ακολούθως επιτέθηκε στον πρόεδρος της ΝΔ για την άρνησή του να προχωρήσει σε ντιμπέιτ που του πρότεινε, λέγοντας: «Σαν το φουριάρικο κατσίκι πήδαγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να αποφύγει την τηλεμαχία.

Και μετά κρύφτηκε πίσω από τα παντελόνια του Πολάκη. Μιλάνε για ήθος αυτοί που είχαν συνεργάτες τους ανθρώπους που διέπραξαν σοβαρά εγκλήματα. Αν δεν θέλει ντιμπέιτ ο κ. Μητσοτάκης, θα κάνω εγώ με τον λαό για να κάνουμε αυτόν τον τόπο καλύτερο».

Έκλεισε την αναφορά του επί του θέματος λέγοντας το εξής: «Ουδείς σε αυτόν τον τόπο κατάφερε να δοξαστεί κρυπτόμενος, ουδείς μπορεί να κρυφτεί και δεν θα το κάνει αυτό ούτε ο κ. Μητσοτάκης όσο κι αν έχει ισχυρά μιντιακά συγκροτήματα πίσω από τα οποία κρύβεται».

«Θα αναγκαστεί», τόνισε, «να αναμετρηθεί με τις προτάσεις και τον πολιτικό λόγο και αν δεν θελήσει αυτός να κάνει ντιμπέιτ εγώ θα είμαι εδώ να κάνω ντιμπέιτ με τον λαό, να μιλώ με τους ανθρώπους, να πηγαίνω στα χωριά, να μιλώ με τους δημοκρατικούς πολίτες, να παίρνω δύναμη».

Σχετικά άρθρα