Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυνικός ο Μητσοτάκης: Δεν θα δώσω 13η σύνταξη στους συνταξιούχους

Κυνικός ο Μητσοτάκης: Δεν θα δώσω 13η σύνταξη στους συνταξιούχους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφορολόγητο Όριο, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Συντάξεις, Φορολογία,

Σε μια κυνική ομολογία προέβη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, δηλώνοντας ότι δεν θα δώσει 13η σύνταξη στους συνατξιούχους αν ποτέ γίνει πρωθυπουργός.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μητσοτάκης είπε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί 13η σύνταξη.

«Ο συνταξιούχος θα ξέρει πως θα πληρώνει λιγότερους φόρους, το παιδί του θα καταφέρει να βρει δουλειά.

»Θα ήταν λαϊκισμός σήμερα να πω ότι θα δώσω 13η σύνταξη» είπε, ενώ όσον αφορά τα αναδρομικά των συνταξιούχων ανέφερε πως θα περιμένει τις δικαστικές αποφάσεις τις οποίες και θα σεβαστεί.

Η ατζέντα βέβαια του κ. Μητσοτάκη, όσο και αν προσπαθεί να την κρύψει καθώς περιέχει μέτρα καταστροφικά για τους αδύναμους οικονομικά συνεχίζει να αποκαλύτεται καθώς ο ίδιος ακραιφνώς νεοφιλελεύθερος δεν μπορεί να την κρύψει.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια πάντως να ψαρέψει ψήφους ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα από τα αριστερά και δήλωσε ότι η ΝΔ θα καταθέσει τη Δευτέρα στη Βουλή τροπολογία για να μην μειωθεί το αφορολόγητο, δείχνοντας έτσι ότι είναι τζάμπα μάγκας, αφού ήδη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο το έχει εξαγγείλει αλλά σχεδόν το έχει συμφωνήσει και τους εταίρους μας στην Ε.Ε.

Παράλληλα πιάστηκε εντελώς αδιάβαστος καθώς χαρακτήρισε Fake news, ότι προτίθεται να καταργήσει τον 13ο και 14ο μισθό στον δημόσιο τομέα, πράγμα που ήδη έχει γίνει πολύ νωρίτερα από τα πρώτα χρόνια των μνημονίων και την συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Αλλά τόσο μένος έχει κατά του Δημοσίου ο Κυριάκος που μόνος του σκέφτεται τι κακό θα μπορούσε να κάνει στο Δημόσιο, έστω και αν αυτό το έχει κάμει ήδη η παράταξη του υπό τον μέντορα του Σαμαρά.

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξη του έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει μια διαφορετική οικονομική πολιτική με μείωση των φόρων και προσέλκυση επενδύσεων.

Και εδώ όμως έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος καθώς ήδη ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεσμευθεί για μειώσεις φόρων , με τον Κυριάκο να τον κατηγορεί ότι τα λέει αυτά προεκλογικά. Λες και αυτός δεν τα λέει προεκλογικά.

Απαντώντας για το Ασφαλιστικό, ο πρόεδρος της ΝΔ προσπάθησε να κρυφτεί και είπε αόριστα ότι το σχέδιο της ΝΔ προβλέπει ένα σύστημα τριών πυλώνων, στο οποίο, μεταξύ πολλών άλλων, ο εργαζόμενος έχει την ευχέρεια να διαχειρίζεται ο ίδιος τα ποσά για την επικουρική του σύνταξη.

Η αλήθεια βέβαια είναι άλλη. Ο Μητσοτάκης θέλει σύστημα Πινοσέτ και το έχει πει.

Σχετικά άρθρα