Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμανατίδης: «Κυβερνητική βούληση για περισσότερο κοινωνικό κράτος με μόνιμα μέτρα»

Αμανατίδης: «Κυβερνητική βούληση για περισσότερο κοινωνικό κράτος με μόνιμα μέτρα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Αμανατίδης, ΣΥΡΙΖΑ,

«Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, όπως είπε ο κ.Μητσοτάκης, αλλά απεργία και η ΝΔ προσπαθώντας να κρύψει την πραγματική της πολιτική πέφτει σε αντιφάσεις κι αυτοαναιρέσεις» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ3 ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης.

«Η κυβέρνηση τιμά με πράξεις την Πρωτομαγιά» επεσήμανε.

«Υπάρχει κυβερνητική βούληση για περισσότερο κοινωνικό κράτος με μόνιμα μέτρα, που ανακουφίζουν τα πλατιά κοινωνικά στρώματα».

«Η πρόταση τροπολογίας της ΝΔ για μη μείωση του αφορολόγητου είναι ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα.

»Το ίδιο έκανε και για την προσωπική διαφορά στις συντάξεις, που τελικά δεν μειώθηκε και βέβαια έρχεται “κατόπιν εορτής”, αφού προηγήθηκε η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να μειωθεί το αφορολόγητο.

»Ουραγός και πάλι λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης» σημείωσε.

Ερωτηθείς στη συνέχεια για το πολιτικό κόστος της Συμφωνίας των Πρεσπών απάντησε πως «επί 25 χρόνια οι πολιτικοί στη βόρεια Ελλάδα κοίμιζαν τον κόσμο με ψέματα και όσο περισσότερο θα εξηγείται η συμφωνία και θα φαίνονται τα πλεονεκτήματα που έχει, τόσο θα αλλάζει η κατάσταση.

Γίνονται εγκλήματα σε βάρος της αλήθειας και της πραγματικότητας, που όμως θα αποκαλυφθούν.

Η χώρα μας έχει ασφαλιστικές δικλείδες μέσα από τη συμφωνία και το άμεσο αποτέλεσμά της είναι το τέλος του αλυτρωτισμού».

«Η ατζέντα αλλάζει με τα θετικά μέτρα και την καλή πορεία της οικονομίας, όπως αυτή αντανακλάται στην καθημερινότητα.

Αλλάζει με τις 120 δόσεις, με τα μέτρα για τους διανομείς, τα βαρέα και τα ανθυγιεινά.

Το 70% των νέων θέσεων εργασίας είναι πλήρους απασχόλησης. Αυτή η ανατροπή δεν έγινε τυχαία» σημείωσε στη συνέχεια.

Ερωτηθείς για την ανάρτηση της συζύγου του Μητσοτάκη για τη Βενεζουέλα είπε πως «όποιος σχολιάζει, σχολιάζεται» και η κυβέρνηση όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν ειρηνική διευθέτηση της κρίσης με δημοκρατικό και ειρηνικό τρόπο ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε εμφύλιο.

Τέλος, για τις δημοσκοπήσεις είπε πως «ο κόσμος δεν θα επιτρέψει πισωγυρίσματα και θα δώσει τη νίκη και την πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ.

»Οι περιφέρειες και οι δήμοι έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά και παίζουν μεγάλο ρόλο και τα πρόσωπα, οι εθνικές εκλογές όμως έχουν άλλα κριτήρια».

Σχετικά άρθρα