Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγνωστοι πέταξαν πέτρες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες

Άγνωστοι πέταξαν πέτρες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κεντρική Μακεδονία, Μακεδονία, Σέρρες, ΣΥΡΙΖΑ,

Στόχος επίθεσης έγιναν τα πολιτικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες. Όπως επιβεβαίωσε η Αστυνομία, άγνωστοι τα προηγούμενα 24ωρα πέταξαν πέτρες στα γραφεία, τα οποία στεγάζονται στον πρώτο όροφο οικοδομής, προκαλώντας ζημιές σε δύο τζάμια.

Τα γραφεία, που έγιναν στόχος της επίθεσης, ήταν κλειστά από τη Μεγάλη Πέμπτη, ενώ άνοιξαν σήμερα το πρωί, οπότε έγιναν αντιληπτές οι φθορές, ενώ ενημερώθηκαν και οι τοπικές αστυνομικές Αρχές.

Εκτιμάται, δε, ότι η επίθεση έγινε το διάστημα που τα γραφεία δεν λειτουργούσαν, λόγω του Πάσχα. Τις έρευνες για την υπόθεση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.

Σχολιάζοντας την επίθεση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή επισήμανε ότι «αυτές οι επιθέσεις δε μας φοβίζουν, φυσικά και πρέπει να καταδικαστούν και να απομονωθούν από όλο τον πολιτικό κόσμο» και πρόσθεσε:

«Δεν είναι τρικάκια και μπογιές, ας πούμε, μια κίνηση που μπορεί να είναι ενοχλητική αλλά δεν θέτει κανέναν σε κίνδυνο, εδώ αν υπήρχε άνθρωπος μέσα στα γραφεία εκείνη την ώρα μπορούσε να τραυματιστεί. Είναι άλλου επιπέδου επιθετική ενέργεια».

Σύμφωνα με τις περιγραφές της κα Σταμπουλή και στις δύο μπαλκονόπορτες έχει γίνει επίθεση με πέτρα, η οποία διαπέρασε το τζάμι και βρέθηκε μέσα στο χώρο των γραφείων.

«Δεδομένου, ότι τα γραφεία είναι σε όροφο, στον πρώτο όροφο μιας αρκετά κεντρικής οικοδομής, θεωρώ ότι η επίθεση δεν έγινε αυθόρμητα από κάποιον περαστικό, που με το χέρι του πέταξε κάτι, πρέπει να χρησιμοποιήθηκε όργανο, σφεντόνα, δεν ξέρω τι ακριβώς…

»Η τρύπα που βλέπω εγώ στο τζάμι είναι μεγαλύτερη από μήλο, σε μέγεθος κυδωνιού, αυτή την άνοιξε μια πέτρα ανάλογου μεγέθους, πιθανόν λίγο μικρότερη και πάντως όχι πάρα πολύ μικρή. Δεν είναι χαλίκι δηλαδή, συμπλήρωσε.

Η κα Σταμπουλή δεν ήταν σε θέση να διαβεβαιώσει πότε ακριβώς έγινε η επίθεση, καθώς τα γραφεία ήταν κλειστά κατά τη διάρκεια των γιορτών.

«Το μυαλό μας πάει στους γνωστούς κύκλους, οι οποίοι θεωρούν ότι έτσι επιλύονται τα πολιτικά ζητήματα και οι όποιες πολιτικές διαφωνίες που μπορεί να έχουν.

»Σε κηρύγματα μίσους περί “προδοτών” περί “προδομένης” Μακεδονίας, που πρέπει να πληρώσουν αυτοί που την “πρόδωσαν”…

»Αυτό το μοτίβο δεν έπαψε ποτέ να διακινείται, μπορεί να μην είναι έντονο και να είναι πια περιορισμένο σε πολύ στενούς κύκλους, αλλά υπαρκτούς. Μπορεί να κάνουν κάτι τέτοιο αυτοί οι άνθρωποι», κατέληξε, μεταξύ άλλων.

Σχετικά άρθρα