Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποκάλυψε την κρυφή του ατζέντα ο Μητσοτάκης: Όχι μειώσεις φόρων στους πολίτες

Αποκάλυψε την κρυφή του ατζέντα ο Μητσοτάκης: Όχι μειώσεις φόρων στους πολίτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Φορολογία, ΦΠΑ - Φόρος Προστιθέμενης Αξίας,

Την κρυφή του ατζέντα αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δηλώσεις του στο Politico και συγκεκριμένα η στήλη Brussels Playbook, όπου μιλώντας για τις μειώσεις φόρων στην μεσαία τάξη «ξέχασε» να αναφέρει τα φυσικά πρόσωπα και περιορίστηκε μόνο στις επιχειρήσεις.

Μιλώντας για τις πρώτες του κινήσεις, εφόσον οι πολίτες εμπιστευτούν τη Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ προαναγγέλλει μια φορολογική μεταρρύθμιση που θα βάζει τέλος «στη μαζική υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης» από τον ΣΥΡΙΖΑ, με παρεμβάσεις όπως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις και η βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης βέβαια έτσι αποκάλυψε την κρυφή του ατζέντα που δεν προβλέπει μειώσεις φόρων στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, παρά μόνο στις επιχειρήσεις. «Τα νομοσχέδια είναι έτοιμα όπως και η ομάδα που θα τα εφαρμόσει» σημειώνει.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αποκαλύπτει στο Politico το σχέδιό του να συστήσει «μια πραγματικά ανεξάρτητη υπηρεσία κατά της διαφθοράς».

Μια υπηρεσία που θα λειτουργεί στα πρότυπα του ΟΟΣΑ, ώστε αυτή η κίνηση, σε συνδυασμό με τη ριζική απλοποίηση των διαδικασιών για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων να συμβάλλει στην προσέλκυση επενδύσεων.

Από τις τοποθετήσεις του είναι εμφανές ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως μέριμνα για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους ούτε στο σκέλος που αφορά τους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόμαυα, ούτε στις ασφαλιστικές εισφορές, ούτε βέβαια στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Για τον κ. Μητσοτάκη οπάρχουν μόνοι επιχειρήσεις και μπίζινες.

O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει στο Politico ότι η σημερινή αναιμική ανάπτυξη της τάξεως του 2% του ΑΕΠ μπορεί να φτάσει «το 3% ως 4% για σειρά ετών» από μια κυβέρνηση που θα στηρίζει τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας ώστε να ανακτήσει η Ελλάδα τις απώλειες αυτής της δεκαετίας.

Σχετικά άρθρα