Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνάντηση Κατρούγκαλου-Μενέντεζ: Ευθυγραμμισμένα τα συμφέροντα ΗΠΑ-Ελλάδας στην Αν. Μεσόγειο

Συνάντηση Κατρούγκαλου-Μενέντεζ: Ευθυγραμμισμένα τα συμφέροντα ΗΠΑ-Ελλάδας στην Αν. Μεσόγειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Γιώργος Κατρούγκαλος, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ρόμπερτ Μενέντεζ, Τζέφρι Πάιατ, Υπουργείο Εξωτερικών,

Σε καλό κλίμα και πολύ ουσιαστική χαρακτηρίζεται η συνάντηση στου υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου με τον Αμερικανό γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Κύριο αντικείμενο συζήτησης οι Ελληνοαμερικανικές σχέσεις που, όπως διαπίστωσαν και οι δύο πλευρές, διανύουν την καλύτερη περίοδό τους, όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται, διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων κι ευθυγράμμιση συμφερόντων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπου τονίσθηκε ο σταθεροποιητικός ρόλος της Ελλάδας.

Ο γερουσιαστής Μενέντεζ αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο που έχει προωθήσει μαζί με τον Μάρκο Ρούμπιο για την ασφάλεια στην ανατολική Μεσόγειο, που πρόκειται να συζητηθεί προσεχώς στο Κογκρέσσο.

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ χαρακτήρισε την Ελλάδα αξιόπιστο εταίρο των ΗΠΑ στην περιοχή και χαιρέτισε την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα στην επίλυση του ονοματολογικού, που συνιστά την πρώτη περίπτωση ειρηνικής επίλυσης διαφορών στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με τις διπλωματικές πηγές, συζητήθηκαν επίσης οι διεθνείς εξελίξεις και η κατάσταση στη Βενεζουέλα.

Αναφορικά με την τελευταία, ο ΥΠΕΞ ανέλυσε την ελληνική θέση που συμπίπτει πλήρως με τη θέση της ΕΕ και ενημέρωσε τον Γερουσιαστή για τις προσπάθειες της Ελλάδας προς υποστήριξη του έργου της Διεθνούς Ομάδας Επαφής, στο πλαίσιο των οποίων ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Εθνοσυνέλευσης Φρανσίσκο Σούκρε συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, Κώστα Δουζίνα.

Τον γερουσιαστή Μενέντεζ συνόδευε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

Σχετικά άρθρα