Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης θα καταργήσει δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα – Διαβάστε τη «δημοκρατία»

Ο Μητσοτάκης θα καταργήσει δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα – Διαβάστε τη «δημοκρατία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δώρο Πάσχα, Δώρο Χριστουγέννων, Εφημερίδα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

«Η κυβέρνηση αυτή δε έμαθε τίποτα από τα λάθη του παρελθόντος. Και με πάσα ειλικρίνεια δεν θέλω μια κοινωνία οποία στηρίζεται στα δώρα των Χριστουγέννων.

»Οι νέοι Έλληνες δεν θα έπρεπε να περιμένουν το δώρο των Χριστουγέννων στο τέλος της χρονιάς ώστε επί της ουσίας να μετατραπούν σε ομήρους ενός πελατειακού συστήματος.

»Αντί για παροχές θέλω να εστιάσουμε στη δημιουργία ευκαιριών». Αυτή είναι η ακριβής μετάφραση της δήλωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία εξήγγειλε την κατάργηση του 13ου μισθού (Δώρο Χριστουγέννων).

Με αυτή τη δήλωση κυκλοφορεί στο πρωτοσέλιδό της η δεξιά εφημερίδα «Δημοκρατία», η οποία συνθλίβει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως γράφει η εφημερίδα, «σε ύβρεις καταφεύγει ακόμα μία φορά η Νέα Δημοκρατία κατά της “δημοκρατίας” αντί να δώσει μία επί της ουσίας απάντηση νια αυτές καθαυτές τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τα δώρα και τα επιδόματα εργαζομένων ανέργων και συνταξιούχων».

Μάλιστα η εφημερίδα κάνει και τρεις παρατηρήσεις:

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΡΩΤΗ: Η είδηση και το βίντεο των δηλώσεων του προέδρου της Ν.Δ από το Συνέδριο της Λευκωσίας έπαιζε στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου δηλαδή δύο ολόκληρες μέρες πριν από το πρωτοσέλιδο της χθεσινής “δημοκρατίας”.

Μάλιστα με απόλυτο τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανιζόταν στα δημοσιεύματα αυτά ότι δεσμεύεται για περικοπή του δώρου των Χριστουγέννων για τους εργαζομένους.

Δεν υπήρχαν καν οι επιφυλάξεις οι ερμηνείες και τα ερωτήματα που υπήρχαν στο ρεπορτάζ της “δημοκρατίας”.

Γιατί επί δύο μέρες η ηγετική ομάδα της Ν.Δ μιλούσε τη γλώσσα της… πάπιας και επέλεξε τη συκοφαντική επίθεση στην εφημερίδα;

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: Δεν φταίμε εμείς αν τα αγγλικά του κ. Μητσοτάκη συναγωνίζονται τα αγγλικά του κ. Τσίπρα.

0 κ. Μητσοτάκης μιλά για «gift» το οποίο δεν έχει καμία σχέση είτε με επίδομα είτε με τον 13ο ή 14ο μισθό.

Επίσης το handout που χρησιμοποιεί στην ίδια δήλωση είναι άκρως υποτιμητικό γιατί έχει την έννοια της ελεημοσύνης.

Γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν σκέφτηκε άλλους όρους, όπως π.χ subsidy για να υπάρχει περιθώριο παρερμηνειών ότι αναφέρεται στα επιδόματα του κοινωνικού μερίσματος;

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΡΙΤΗ: Στην καλύτερη περίπτωση για τη ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης να εννοούσε αυτό που είχε πει και στο Φόρουμ των Δελφών, ότι δηλαδή θα πρέπει το κοινωνικό μέρισμα να πάει σε μειώσεις φόρων και να μη δίνονται εφάπαξ επιδόματα στο τέλος του χρόνου.

Γιατί όμως οι αυτόκλητοι υπερασπιστές του κ. Μητσοτάκη και υβριστές της δημοκρατίας μιλούν για 12 αντί για 14 μισθούς στον ιδιωτικό τομέα;

Σημαίνει κάτι αυτό; -καταλήγει η εφημερίδα «δημοκρατία».

Σχετικά άρθρα