Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πάνος Καμμένος με θεωρίες συνωμοσίας κατά Κοτζιά προσπαθεί να διασωθεί πολιτικά

Ο Πάνος Καμμένος με θεωρίες συνωμοσίας κατά Κοτζιά προσπαθεί να διασωθεί πολιτικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεξάρτητοι Έλληνες, Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, Νίκος Κοτζιάς, Πάνος Καμμένος, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο Πάνος Καμμένος μόλις «απελευθερώθηκε» από το υπουργικό κοστούμι έγινε ξανά ο γνωστός δεξιός συνωμοσιολόγος που όλοι γνωρίζαμε. Αποδεικνύοντας ότι αυτή είναι η φυσική του κατάσταση και όχι η προηγούμενη της υπουργικής του θητείας στο Άμυνας.

Υπάρχει στο διαδίκτυο συνέντευξη του Πάνου Καμμένου το 2011 -τότε ακόμα βουλευτής της ΝΔ- που υποστήριζε ότι ο κόσμος κυβερνιέται από μυστικές λέσχες. Μάλιστα, από το 07.45 του βίντεο και μετά, τα έβαλε και με τους μασόνους.

Εδώ το βίντεο διασποράς συνωμοσιολογίας

Το 2014, σε μια ακόμα διασπορά ψευδών ειδήσεων και συνωμοσιολογίας, καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, υποστήριξε ότι οι Έλληνες Εβραίοι δεν πληρώνουν φόρους [Δείτε εδώ].

Πρόκειται δηλαδή για άνθρωπο επιρρεπή σε κάθε θεωρία συνωμοσίας και πρόθυμο να την αναπαράξει αρκεί να αλιεύσει ψήφους από τους πιο απλοϊκούς.

Στις 19 Απριλίου επιδόθηκε ένα νέο σόου ψευδών, επιχειρώντας να σπιλώσει, με αναπόδεικτες κατηγορίες σχετικά με βίζες, τον Νίκο Κοτζιά.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, για τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του Προέδρου των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένου, και βουλευτών του κόμματός του, απάντησε στη συνέχεια:

«Όπως δήλωσα και στη Βουλή, η προσήλωση της Κυβέρνησης μας στη νομιμότητα είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη.

»Ο διαγωνισμός ελέγχθηκε τόσο σε επίπεδο δικαστικό, από το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο, όσο και στο πλαίσιο του εσωτερικού διοικητικού ελέγχου του Υπουργείου Εξωτερικών.

»Από τους ελέγχους αυτούς δεν προέκυψαν τυπικές ή ουσιαστικές παρανομίες, σε σχέση με τα ερωτήματα της σχετικής επερώτησης. Όλα τα έγγραφα που ζητήθηκαν κατατέθηκαν στη Βουλή.

»Τα έγγραφα που εμφάνισε ο κ. Καμμένος τέθηκαν υπόψη της Γενικής Επιθεώρησης του Υπουργείου Εξωτερικών για τις ενέργειες αρμοδιότητάς της και θα διαβιβαστούν άμεσα και στον αρμόδιο εισαγγελέα για ποινική αξιολόγηση, τόσο ως προς το περιεχόμενο τους όσο και ως προς τον τρόπο κτήσης τους.

»Πέραν των ανωτέρω αυτονοήτων, θέλω να τονίσω την δεδομένη εμπιστοσύνη μου στο έμψυχο δυναμικό του Υπουργείου μας και να δηλώσω ότι θεωρώ απαράδεκτη οποιαδήποτε στοχοποίηση των λειτουργών του. Όλοι οφείλουν να σέβονται το κράτος δικαίου».

Το υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του τη Δευτέρα 22 Απριλίου, απάντησε σε όλη σχεδόν τη ρητορική του Πάνου Καμμένου.

Η ανακοίνωση

«Σε συνέχεια των απαντήσεων που δόθηκαν από το ΥΠΕΞ επί της από 19/4/2019 σχετικής επίκαιρης επερώτησης και ειδικότερα επί όσων ανέπτυξε σε σημερινή του τηλεοπτική παρουσίαση ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κ. Π. Καμμένος, διευκρινίζονται από το υπουργείο Εξωτερικών τα ακόλουθα:

»Όλα τα έγγραφα του διαγωνισμού, και φυσικά οι υπογραφείσες συμβάσεις, ευρίσκονται στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

»Έχουν δε πολλαπλώς διαβιβαστεί τόσο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το Ελεγκτικό Συνέδριο αλλά και τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για τον κατ’ αρμοδιότητα έλεγχό τους.

»Ουδέποτε ο τ. Υπουργός, κ. Κοτζιάς, έδωσε εντολή να καταστραφούν τα έγγραφα που αφορούν τον εν θέματι διαγωνισμό.

»Τούτο δε είναι και αυταπόδεικτο καθότι κατά την ανωτέρω συζήτηση όλα τα απαιτούμενα με την επερώτηση σχετικά έγγραφα τέθηκαν από τον Υπουργό Εξωτερικών, Γεώργιο Κατρούγκαλο, στη διάθεση των επερωτώντων.

»Οι συμβάσεις υπεργολαβίας κατατέθηκαν στη Βουλή έτσι ακριβώς όπως προωθήθηκαν στο Υπουργείο Εξωτερικών.

»Ειδικότερα, όπως ανέφερε η ανάδοχη εταιρεία στο σχετικό διαβιβαστικό της, τα συμφωνηθέντα ποσά απαλείφθηκαν για λόγους εμπιστευτικότητας/απορρήτου, όπως προβλέπεται στη σύμβαση.

»Το μεγαλύτερο τμήμα της αναγνωσθείσας στη Βουλή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας φαίνεται να προέρχεται από προσωπικές διευθύνσεις, στις οποίες αυτονόητα ουδείς υπάλληλος του Υπουργείου, πέραν των χρηστών του, δύναται να έχει πρόσβαση.

»Επιπλέον, τονίζεται ότι ο κ. Νικητάκος, ουδέποτε υπήρξε σύμβουλος του τ. Υπουργού, κ. Κοτζιά.

»Τα μέλη των Επιτροπών τα ονόματα των οποίων αναφέρθηκαν στη Βουλή δεν έτυχαν τιμωρητικής μεταχείρισης από τον τ. Υπουργό των Εξωτερικών, κ. Κοτζιά.

»Ενδεικτικά, ο ένας υπάλληλος του οποίου το όνομα αναφέρθηκε μετατέθηκε στο Τόκυο κατόπιν δικού του αιτήματος προς την υπηρεσία, το οποίο και ικανοποιήθηκε.

»Τέλος, σημειώνεται ότι ο εν λόγω διαγωνισμός προκηρύχθηκε και διεξήχθη σύμφωνα με την ειδικές προβλέψεις του άρθρου 20 του ν. 4315/2014 (ΦΕΚ Α΄269/24.12.2014), καθώς και ότι το σύνολο των χωρών της Ευρώπης χρησιμοποιούν εξωτερικό πάροχο».

Κάποια ερωτήματα

Πέρα από την απάντηση του ΥΠΕΞ υπάρχουν και κάποια ακόμα ζητήματα.

Ο Πάνος Καμμένος ισχυρίζεται ότι το ύψος της σύμβασης είναι μόνο 15 εκ. ευρώ ενώ έπρεπε να είναι τετραπλάσιο.

Το τίμημα όμως το όρισε το Ελεγκτικό Συνέδριο. Δεν είχε καμία ανάμιξη ο Νίκος Κοτζιάς.

Ο υπάλληλος που δήθεν πήγε «εξορία» στην Ιαπωνία επίσης πρόκειται περί νοσηρής συνωμοσιολογίας.

Ο άνθρωπος έχει σύζυγο Ιαπωνέζα και το ζήτησε ο ίδιος.

Πάμε τώρα στην πιο τρελή θεωρία συνωμοσίας.

Τα email μεταξύ διπλωματών είναι τα προσωπικά τους email.

Ο Πάνος Καμμένος ισχυρίζεται ότι ο Νίκος Κοτζιάς τα κατέστρεψε και εκείνος τα ανέκτησε.

Δηλαδή… προσέξτε. Όταν μιλάμε για προσωπικά email δεν μιλάμε για υπηρεσιακά πάνω στους σέρβερ του υπουργείου αλλά για εκείνα που παρέχουν το HotMail, το Gmail κλπ.

Ο Νίκος Κοτζιάς είναι άραγε τόσο ισχυρός που μπορεί να ρίξει τους server της Hotmail και οποιουδήποτε άλλου τιτάνα της τεχνολογίας και ο Πάνος Καμμένος τόσο «Τζέιμς Μποντ» που επεμβαίνει με τις «ειδικές δυνάμεις» του και σώζει τους σέρβερ των πολυεθνικών εταιρειών; Πάμε καλά;

Τώρα, σε ό,τι αφορά τα email από τους σέρβερ του υπουργείου Εξωτερικών που έπαθαν ζημιά, αυτά δεν ανεκτήθηκαν.

Υπενθυμίζουμε ότι, όπως έγινε γνωστό, μέσα στο 2018 μία βλάβη στη μονάδα σκληρών δίσκων του υπουργείου Εξωτερικών στάθηκε η αφορμή για να χαθεί όλη η αλληλογραφία από το 2005 και μετά.

Όπως είχε μεταδώσει ο ΣΚΑΪ, πέντε συνδεδεμένοι σκληροί δίσκοι εξερράγησαν, γεγονός που επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Ουσιαστικά χάθηκαν όλα τα email, εκτός των απορρήτων, από το 2005 και μετά.

Εάν κάποιος λοιπόν πήρε εκ των υστέρων στα χέρια του email, όπως μας είπαν χαρακτηριστικά, «μάλλον θα είναι προϊόντα υποκλοπών από άγνωστα προς το παρόν παρακρατικά μαφιόζικα κυκλώματα».

Το πρωί της Τρίτης είχαμε και ένα σκληρό tweet από τον Νίκο Κοτζιά:

«(Η) ΝΔ στηρίζει τις γελοιότητες του εθνικού συκοφάντη με εξίσου γελοιότητα.

»Ζητά άρση ασυλίας μου χωρίς να υπάρχει καν δίωξη σε βάρος μου. Παγκόσμια πρωτοτυπία.

»Τι τους ενώνει; το μίσος ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, η εχθρότητα στην αλήθεια, η αντιπάθεια σε εξωτερική πολιτική μας», έγραψε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Δείτε και την απάντηση του Νίκου Κοτζιά στις 19 Απριλίου:

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, όπως θα δείτε, τονίζει ότι ο Πάνος Καμμένος εξαπολύει επιθέσεις εναντίον του για ψηφοθηρικούς λόγους.

Σχετικά άρθρα