Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης «άδειασε» Άδωνι, Μεϊμαράκη, Σαμαρά και «μακεδονομάχους»

Ο Μητσοτάκης «άδειασε» Άδωνι, Μεϊμαράκη, Σαμαρά και «μακεδονομάχους»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας τη χειρότερη και πιο αυτοκαταστροφική συνέντευξη που έχει δώσει αρχηγός μεγάλου κόμματος στην πρόσφατη πολιτική ιστορία.

Αντί να εκμεταλλευτεί το βήμα ενός δελτίου με μεγάλη τηλεθέαση, όπως αυτό του ALPHA όπου εμφανίστηκε, για να περάσει τις θέσεις του και τα κομβικά σημεία της δικής του πολιτικής ατζέντας, κατάφερε το ακατόρθωτο.

Να στραφεί ενάντια στον αντιπρόεδρό του, σε δύο πρώην αρχηγούς της ΝΔ και να αδειάσει εν τέλει όλους όσους πίστεψαν ότι η ΝΔ ήταν ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών και κατέβηκαν στις πλατείες για να διαδηλώσουν.

Άδειασε τον Άδωνι Γεωργιάδη

Σε πλήρη αντίθεση από την γραμμή που ακολουθεί ο Άδωνiς Γεωργιάδης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι ένα υπαρκτό σκάνδαλο του οποίου η διερεύνηση θα συνεχιστεί από την δικαιοσύνη.

Η τοποθέτηση αυτή αποτελεί σαφέστατη απάντηση στις αιχμές που είχε αφήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Open, όταν είχε πει ότι «για μένα είναι πολύ μεγαλύτερο σκάνδαλο να αποδειχθεί σχέση της κυβερνήσεως με δικαστικούς λειτουργούς, από τη Novartis».

Τότε η δημοσιογράφος τον είχε διακόψει και του είχε υπενθυμίσει την άποψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή «είναι σκευωρία, ένα κατασκεύασμα, αλλά δεν σημαίνει, προς Θεού, ότι δεν υπήρχε σκάνδαλο Novartis».

«Κατά τη γνώμη μου κάνει λάθος όποιος το λέει», είχε απαντήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τον δημοσιογράφο να επιμένει, ρωτώντας τον «ο πρόεδρος του κόμματός σας;», με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ να ανταπαντά: «Ο οποιοσδήποτε».

«Ο οποιοσδήποτε» Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε κι ένα βήμα περισσότερο αδειάζοντας ηχηρά τον αντιπρόεδρό του για δεύτερη φορά ακόμη πιο ηχηρά.

Στην συνέντευξη στον ALPHA υπογράμμισε ότι θα αλλάξει το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργού.

Πρόκειται για το άρθρο το οποίο επικαλείται ο Άδωνις Γεωργιάδης για να πείσει ότι δεν υπάρχει θέμα Novartis γιατί είναι παραγεγραμμένο με βάση το άρθρο 86.

Άδειασε τον Μεϊμαράκη

Το δεύτερο πρόσωπο που άδειασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στον ALPHA είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο αρχηγός από τον οποίο παρέλαβε την ηγεσία της ΝΔ είχε δηλώσει πρόσφατα για την υποψηφιότητα του Αλ. Τσίπρα για το Νόμπελ Ειρήνης και ότι είναι τιμητικό να προτείνεται ο πρωθυπουργός μιας χώρας για Νόμπελ.

Η δήλωση αυτή έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων μέσα στην ΝΔ.

Ο Μειμαράκης υποστηρίζει ότι είχε ξεχωρίσει τα δύο θέματα και είχε πει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή και ότι η αναφορά του για το νόμπελ ήταν γενική.

Ότι δηλαδή είναι θετικό να προτείνεται γενικά για νόμπελ ένας πρωθυπουργός.

Ο θόρυβος δεν σταμάτησε και ο Βαγ. Μεϊμαράκης μιλώντας τη Δευτέρα στο newpost δήλωσε ότι «όσοι προσπαθούν να τον κοντύνουν απλά κονταίνουν την ΝΔ».

Το δεδομένο πάντως μετά την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι θα συνεχιστεί ο γαλάζιος εμφύλιος αφού με την συνέντευξη του στο ALPHA δεν δέχεται την εξήγησή του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον πρώην αρχηγό της ΝΔ δηλώνοντας ότι «δεν είναι τιμητικό για την χώρα μας να είναι υποψήφιος ο πρωθυπουργός για μια κακή συμφωνία, όπως η Συμφωνία των Πρεσπών. Τελεία!».

Άδειασε Σαμαρά και μακεδονομάχους

Το μεγαλύτερο αυτογκόλ όμως ήρθε στο Μακεδονικό.

Στο κομμάτι της συνέντευξης που αφορούσε το Μακεδονικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλήθη να περιγράψει την επόμενη ημέρα στο Μακεδονικό.

Εκεί που άλλοτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε για προδοτική συμφωνία και ακολουθούσε όλη την ακροδεξιά ρητορική και πρακτική, τώρα αποκάλυψε ότι όλα αυτά είναι παρελθόν πια και από τώρα και στο εξής θα παλέψει για την…. εφαρμογή της!

Ουσιαστικά τη Δευτέρα ο Κ. Μητσοτάκης τράβηξε μια διαχωριστική γραμμή με το χθες που χαρακτηρίστηκε από τη ρητορική του Αντώνη Σαμαρά και των λοιπών «μακεδονομάχων» και περνά σε μια νέα θέση για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Τι θα κάνει την επόμενη ημέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Θα κάνει… διαφημιστική εκστρατεία για το brand της Μακεδονίας.

Την αυθεντική Μακεδονία, την real Macedonia, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τι άλλο θα κάνει; Θα παλέψει για το δίκαιο των ελληνικών επιχειρήσεων για τα εμπορικά σήματα εντός της ΕΕ.

Φυσικά η διαδικασία των εμπορικών σημάτων ξεκινά με πρωτοβουλία της κυβέρνησης στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών και μάλιστα θα αφορά όλον τον κόσμο!

Και επίσης θα κλείνει όλα τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί επειδή 30 χρόνια δεν υπήρχε συμφωνία!

Αλλά όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον Κ. Μητσοτάκη και κυρίως θα πρέπει να εξηγήσει στο εσωτερικό του γιατί άλλαξε στάση.

Και αντί να παλέψει για την κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα κάνει σκληρό αγώνα να εφαρμόσει μια… «προδοτική Συμφωνία»!

Σχετικά άρθρα