Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Βέμπερ και Μητσοτάκης είναι ίδιοι με τους Όρμπαν και Κουρτς

Τσίπρας: Βέμπερ και Μητσοτάκης είναι ίδιοι  με  τους Όρμπαν και Κουρτς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βίκτορ Όρμπαν, Ευρωεκλογές 2019, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μάνφρεντ Βέμπερ, Νέα Δημοκρατία, Προοδευτική Συμμαχία, Σεμπάστιαν Κουρτς, ΣΥΡΙΖΑ,

Επίθεση στην ακροδεξιά και τους νεοφιλελεύθερους εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρουσίαση των 42 υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δίπλα στο σκιάχτρο της λιτότητας, αναδύθηκε μια παράπλευρη συνέπεια της λιτότητας και των δημοσιονομικών καταναγκασμών, η ακροδεξιά, οι φασίστες, οι νεοναζί, που κέρδισαν έδαφος.

Σημείωσε ότι «η ακροδεξιά, δεν ντύνει με όμορφα λόγια και πομφόλυγες το πολιτικό της σχέδιο, όπως οι νεοφιλελεύθεροι», αλλά «μιλάει στα ένστικτα, χειρίζεται τον φόβο και τον τρόμο για να καθοδηγήσει την οργή στον αδύναμο».

Τόνισε ότι σε πολλές χώρες, μετριοπαθείς συντηρητικοί ξορκίζουν την απειλή της ακροδεξιάς μεν, αλλά υιοθετούν την ατζέντα τους μέχρι κεραίας, σχολιάζοντας:

«Δείτε τον φίλο του κ. Μητσοτάκη, τον κ. Βέμπερ που θέλει να γίνει και πρόεδρος της Κομισιόν.

»Τι έλεγε για τα κλειστά σύνορα; Τι έλεγε για τους τεμπέληδες του Νότου; Τι έλεγε για το Grexit;

»Τι έλεγε για την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας;», για να αναρωτηθεί «σε τι διαφέρουν οι θέσεις αυτές του κ. Βέμπερ και του κ. Μητσοτάκη με αυτές του κ. Όρμπαν και του κ. Κουρτς».

Δηλαδή, όπως είπε, «τι διαφορά έχει η πρόταση για 12ωρο στην Αυστρία, με τη φράση του ομοϊδεάτη του, του κ. Μητσοτάκη, ότι το 8ωρο είναι ξεπερασμένο» και «τι διαφορά έχουν αυτοί που σηκώνουν φράχτες στα σύνορα για τους πρόσφυγες με κάποιους εδώ που μας έλεγαν ότι δήθεν θέλουμε τους πρόσφυγες να λιάζονται στις πλατείες ενώ αυτοί τους ήθελαν σε φυλακές και σε στρατόπεδα συγκέντρωσης για να πάρουν το μήνυμα να μην έρχονται στην Ευρώπη».

Σχετικά άρθρα