Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπουργοί και Διεθνείς θεσμικοί φορείς εξήραν το έργο της Κουντουρά για την ίδρυση του Διεθνούς Οργανισμού ISTO for P&P υπό τον ΟΗΕ

Υπουργοί και Διεθνείς θεσμικοί φορείς εξήραν το έργο της Κουντουρά για την ίδρυση του Διεθνούς Οργανισμού ISTO for P&P υπό τον ΟΗΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Βασιλειάδης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Έλενα Κουντουρά, Υπουργείο Εξωτερικών, Υπουργείο Τουρισμού,

Η ίδρυση του «International Sports & Tourism Organisation for Peace & Prosperity» («Διεθνής Οργανισμός Αθλητισμού & Τουρισμού για την Ειρήνη & την Ευημερία») είναι μία πρωτοβουλία της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, ανέφερε ο ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος τη στήριξε, δίνοντας στον Οργανισμό διεθνή υπόσταση και κύρος, για να προωθηθεί η συνεργασία των κρατών και των λαών, με επίκεντρο τον τουρισμό και τον αθλητισμό.

Η Κοινή Δήλωση για την ίδρυση του Οργανισμού ISTO for P&P υπέγραψαν στη Βηρυτό οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου και του Λιβάνου και συνυπογράφηκε από την κα Κουντουρά, και τους ομολόγους της των δύο άλλων χωρών.

Λαμβάνοντας το λόγο η κα Κουντουρά ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο που στήριξαν την ιδέα και την πρωτοβουλία αυτή.

Ευχαρίστησε επίσης τον τέως γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Δρ. Τάλεμπ Ριφάι, και την πρέσβειρα Γιούνγκ Σιμ Ντο, τέως πρόεδρο του Ιδρύματος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Εξάλειψη της Φτώχειας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών για την πολύτιμη βοήθειά τους, οι οποίοι ήταν τη Δευτέρα παρόντες στην παρουσίαση του νέου οργανισμού στην Αθήνα.

Τέλος, ευχαρίστησε και τον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη για την αμέριστη στήριξη του, ο οποίος επίσης συμμετείχε στην παρουσίαση.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού συνεχάρη την κα Κουντουρά για την πρωτοβουλία και τόνισε ότι «σε μια εποχή που όλα αλλάζουν, όπως και ο Τουρισμός, η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της τουριστικής ανάπτυξης και ταυτόχρονα συνεχίζοντας να παράγει εκατοντάδες νέα ταλέντα στον αθλητισμό, να μπορεί να στέκεται στα πόδια της και να προσπαθεί να επενδύσει πάνω στο αθλητικό τουριστικό προϊόν».

Γεγονός που φαίνεται, όπως πρόσθεσε και από «τη διεκδίκηση και μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, όπως πρόσφατα του Βαλκανικού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, από τη χώρα μας που είναι μπροστά σε κάθε πρωτοβουλία ούτως ώστε να αναδειχθούν οι αξίες του αθλητισμού».

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν για τον νέο οργανισμό και ο Δρ. Τάλεμπ Ριφάι, και η πρέσβειρα Γιούνγκ Σιμ Ντο, επισημαίνοντας ότι 53 χώρες είναι ήδη έτοιμες να ενταχθούν σε αυτόν.

Μάλιστα ο κ. Ριφάι εξέφρασε τον θαυμαστό του για την Έλενα Κουντουρά επισημαίνοντας πως είναι μια σπουδαία και πετυχημένη Υπουργός με διεθνής αναγνώριση με την οποία η συνεργασία τους ήταν πάντα άψογη.

Από την άλλη, η πρέσβειρα Ντο έδειξε εξαιρετικά ενθουσιασμένη με την ταχύτητα την οποία η Υπουργός Τουρισμού κίνησε τις διαδικασίες για την ίδρυση του Οργανισμού.

Εξήρε επίσης και τρόπο τον οποίο η Κουντουρά έφερε τόσους Υπουργούς κρατών κοντά, ώστε να συμφωνήσουν και να οικοδομήσουν τόσο γρήγορα αυτό το σπουδαίο εγχείρημα.

Η Ελλάδα για πρώτη φορά θα είναι έδρα ενός Διεθνούς Οργανισμού ο οποίος θα είναι κάτω από τα Ηνωμένα Έθνη.

Σχετικά άρθρα