Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αποστολάκης δέχθηκε τον Μενέντεζ στο ελληνικό Πεντάγωνο – Τι «στήνουν» Αθήνα-Ουάσιγκτον;

Ο Αποστολάκης δέχθηκε τον Μενέντεζ στο ελληνικό Πεντάγωνο – Τι «στήνουν» Αθήνα-Ουάσιγκτον;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευάγγελος Αποστολάκης, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ρόμπερτ Μενέντεζ, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Το καλό κλίμα ήταν εμφανές στη συνάντηση Ευάγγελου ΑποστολάκηΡόμπερτ Μενέντεζ στο Ελληνικό Πεντάγωνο τη Δευτέρα το πρωί.

Ο κος Αποστολάκης τόνισε πως η επίσκεψη του Αμερικανού Γερουσιαστή έρχεται σε μια σημαντική στιγμή για την Ελλάδα και τα όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Να θυμίσουμε πως ο κος Μενέντεζ μαζί με τον γερουσιαστή Ρούμπιο έχουν καταθέσει στο Αμερικανικό Κογκρέσο νομοσχέδιο «χαστούκι» για την Τουρκία, που κύριο στόχο έχει να της στείλει μήνυμα να σταματήσει τους λεονταρισμούς στην περιοχή και τις διαρκείς προκλήσεις.

Αυτός ήταν ο διάλογος των δύο ανδρών στο γραφείο του κου Αποστολάκη.

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Απόλαυσα τη συνέντευξη σας στην «Καθημερινή»

Μενέντεζ: Και που να με ακούγατε να τη δίνω και στα Ελληνικά..

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Αυτή η συνάντηση συμπίπτει με την πρωτοβουλία σας για το νομοσχέδιο που αφορά στην ασφάλεια στην ανατολική Μεσόγειο και το θεωρούμε πολύ σημαντικό αλλά και την πρώτη επίσκεψη σας στην Ελλάδα.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, που κατέθεσε στο Αμερικανικό Κογκρέσο το νομοσχέδιο-ράπισμα προς την Άγκυρα, από κοινού με τον συνάδελφο του, Μάρκο Ρούμπιο, βρίσκεται επί Ελληνικού εδάφους και μάλιστα οι συναντήσεις που έχει, ξεκίνησαν από τη Λεωφόρο Μεσογείων και το Ελληνικό Υπουργείο Άμυνας.

Η κίνηση του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ να συναντηθεί με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τη νευρική γείτονα.

Δεν πρέπει κανείς να ξεχνά πως το νομοσχέδιο Μενέντεζ-Ρούμπιο, εφόσον υποστηριχθεί από την πλειοψηφία των συναδέλφων του, βάζει στη γωνία την Τουρκία και μέσω αυτού, ουσιαστικά οι Αμερικανοί γερουσιαστές επιδιώκουν να κατευνάσουν την επιθετικότητα που δείχνει η Τουρκία τόσο προς τις γειτονικές της χώρες, όσο και προς την ευρύτερη ενεργειακή συμμαχία.

Ως γνωστό, σε αυτήν συμμετέχει και η Αμερική μέσω της εταιρείας Exxon Mobil. Τα στρατηγικά συμφέροντα είναι μεγάλα.

Η συνάντηση με τον Ευάγγελο Αποστολάκη είναι σημαντική κι έγινε σε μια στιγμή που η Αμερική και η Τουρκία με φόντο τους S-400 περνούν μια από τις πλέον δύσκολες ώρες στις σχέσεις τους.

Σχετικά άρθρα