Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας στην αγκαλιά του δημοκρατικού λαού της Πάτρας – «Για τον λαό και την πατρίδα»

Ο Τσίπρας στην αγκαλιά του δημοκρατικού λαού της Πάτρας – «Για τον λαό και την πατρίδα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αχαΐα, Εκλογές, Ευρωεκλογές 2019, Πάτρα, Προοδευτική Συμμαχία,

Ο δημοκρατικός λαός συσπειρώνεται στην Προοδευτική Συμμαχία υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα. Αντιμέτωπος με τον ρεβανσισμό του νεοφιλελεύθερου ακροδεξιού υβριδίου που ηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης -εκεί κατάντησε τη Νέα Δημοκρατία των Καραμανλήδων- η δημοκρατική παράταξη ανασυγκροτείται.

Γνωρίζει καλά ο δημοκρατικός λαός ότι το δεξιό δεκανίκι της Φώφης Γεννηματά αποτελεί ένα εκσυγχρονιστικό -«σοσιαλφιλελεύθερο» το αποκαλεί η ίδια- μόρφωμα πρόθυμων αποστατών της δημοκρατικής παράταξης, πρόθυμων να συγκυβερνήσουν με τον γιο του Εφιάλτη.

Ο ελληνικός δημοκρατικός λαός, η κοινωνική πλειοψηφία, δεν θα επιτρέψει ποτέ να την κυβερνήσει ξανά ένας Μητσοτάκης.

Είναι δε τόση η εκδικητικότητα των Αδώνιδων και των Βορίδηδων και όλων αυτών των σταγονιδίων, που απειλούν τον δημοκρατικό λαό και τον φοβερίζουν για το τι θα του κάνουν έτσι και πάρουν την εξουσία, που αυτό συσπειρώνει ακόμα περισσότερους πολίτες στην Προοδευτική Συμμαχία.

Διότι η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη δεν διεκδικεί την εξουσία όπως σε ένα δυτικό κράτος, που η εναλλαγή είναι αναμενόμενη. Έρχονται με αφρισμένα στόματα, με βρωμερά χνώτα, να πέσουν ως ακρίδες πάνω στην πατρίδα και στον δημοκρατικό λαό, να τον «ξεσκίσουν», να πάρουν τη χώρα λάφυρο και να την προσφέρουν σε όποιον προστάτη τους εγγυηθεί τα περισσότερα. Αυτοί ήταν πάντοτε, άθλιοι κοτζαμπάσηδες και οι οπαδοί τους άκριτοι κολίγοι.

Για αυτό ο δημοκρατικός λαός συσπειρώνεται στην Προοδευτική Συμμαχία, αυτο-οργανώνεται όπως γνωρίζει άριστα από τα χρόνια του Ανδρέα Παπανδρέου- και με τον Αλέξη Τσίπρα μπροστάρη δηλώνει ότι θα δώσει τον καλό αγώνα για να μην ξαναπέσει η χώρα στα χέρια των ίδιων ανίκανων που την κατέστρεψαν.

Γιατί ο δημοκρατικός λαός γνωρίζει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η πατρίδα και η κοινωνική πλειοψηφία από τον λυσσασμένο συρφετό των Μητσοτάκηδων.

Η δημοκρατική Πάτρα, η Αχαΐα των Παπανδρέου, είναι ένα κάστρο της δημοκρατικής παράταξης.

Αυτό το κάστρο της δημοκρατίας δήλωσε την υποστήριξή του στον Αλέξη Τσίπρα.

Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είχε αφεθεί στο πανηγύρι του δημοκρατικού λαού, ένας θλιβερός Μητσοτάκης μιλούσε στη Λιβαδειά σε ένα μικρό κοινό της Νέας Δημοκρατίας.

Τόσους μπορεί να μαζέψει, τόσους μαζεύει. Διότι -«και διατί να το κρύψωμεν άλλωστε»- ποιος σοβαρός Νεοδημοκράτης θα κάνει τον χειροκροτητή του Μητσοτάκη; Δηλαδή, από πότε οι Μητσοτάκηδες ήταν Νέα Δημοκρατία;

Ή μήπως ξεχνάνε οι Νεοδημοκράτες πως όταν έγινε ο πατέρας του πρωθυπουργός κυβέρνησε με τόση ανικανότητα τον τόπο μας, που η ΝΔ έκανε να δει κυβέρνηση μετά από 11 χρόνια.

Και εάν στο ΠΑΣΟΚ τότε δεν ηγούνταν ο Σημίτης, αλλά ένας πραγματικός ΠΑΣΟΚος, ούτε θα είχαν δει κυβέρνηση ποτέ τους (και θα είχε σωθεί και ο τόπος από τη λαίλαπα του Κώστα).

Ο αγώνας του λαού μας απέναντι στις ψευτοελίτ, στα χωριατότζακια, στους τσομπαναραίους και τους κοτζαμπάδηδες της Νέας Δημοκρατίας είναι διαχρονικός.

Τώρα ο δημοκρατικός λαός συσπειρώνεται. Για «τον λαό και την πατρίδα» όπως έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Αυτό το μεγάλο λαϊκό ποτάμι, αυτός ο τίμιος αγώνας, αυτός ο λαός ο μέγας, ο κυρίαρχος, δεν θα αφήσει τον τόπο να καταστραφεί.

Δεν θα επιτρέψει στους συνωμότες της Νέας Δημοκρατίας να τον υποτάξουν ξανά στα Βερολίνα και στις Βρυξέλλες.

Η δημοκρατική Πάτρα, το κάστρο της δημοκρατικής παράταξης, ισχυρή, πανίσχυρη, άνοιξε την αγκαλιά της στον Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε εδώ την ομιλία του Πρωθυπουργού

Ο Τσίπρας γεμίζει στάδια και ο Μητσοτάκης… καφετέριες

Σχετικά άρθρα