Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άρση ασυλίας Λοβέρδου και Σαλμά από τη Βουλή

Άρση ασυλίας Λοβέρδου και Σαλμά από τη Βουλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Λοβέρδος, Άρση Ασυλίας, Βουλή των Ελλήνων, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Κίνημα Αλλαγής, Μάριος Σαλμάς, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ,

Την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου -κατόπιν αιτήματος της εισαγγελικής Αρχής για την υπόθεση Novartis- και του Μάριου Σαλμά, για την υπόθεση αρθροσκοπήσεων, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, μετά από μία συζήτηση που διεξήχθη σε υψηλούς τόνους.

Τόσο ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, όσο και ο βουλευτής της Ν.Δ. είχαν ζητήσει νωρίτερα από το Σώμα να ψηφίσει την άρση της ασυλίας τους ώστε οι υποθέσεις που τους αφορούν να εξετασθούν από την Δικαιοσύνη.

Σε σύνολο 214 βουλευτών, υπέρ της άρσης ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου ψήφισαν 213 βουλευτές και ένας ψήφισε κατά.

Σε ό,τι αφορά τον Μάριο Σαλμά 209 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας του, κατά ψήφισαν τέσσερις και ένας «παρών».

Ανδ. Λοβέρδος: Θα συντρίψω τους σκευωρούς

Νωρίτερα, από τη βήμα της Βουλής ο κ. Λοβέρδος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση δηλώνοντας αποφασισμένος «να συντρίψει τη σκευωρία».

«Είστε ψεύτες, είστε συκοφάντες, είστε κοινοί κακοποιοί» είπε για να προσθέσει:

«Πρόσωπο με πρόσωπο θα συντρίψω την σκευωρία. Και ενώπιος ενωπίοις θα αποκαλύψω τους εμπνευστές και εκτελεστές αυτής της πλεκτάνης, κουκουλοφόρους και μη» ανέφερε.

Επανέλαβε παράλληλα ότι ζητεί την άρση της ασυλίας του «ως πρώτο βήμα για να τελειώνει αυτή η άθλια μεθόδευση εναντίον μου και εναντίον του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής».

«Δεν μου αρκεί που θα καθίσουν όλοι οι υπεύθυνοι αυτής της σκευωρίας στο σκαμνί.

»Θέλω οπωσδήποτε να μην υπάρχει ούτε σε έναν πολίτη η εύλογη αμφιβολία για το τι ακριβώς έχει συμβεί στο πεδίο της Υγείας επί κυβερνήσεως του κόμματός μου, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Παπαδήμου, αλλά και μετά που το κόμμα μας συμμετείχε στην κυβέρνηση Σαμαρά» ανέφερε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, για να προσθέσει ότι δεν του χρειάζεται η επίκληση των βουλευτικών ή υπουργικών προνομίων.

Ο κ. Λοβέρδος κατήγγειλε ότι βρέθηκε «στο στόχαστρο μιας ομάδας πολιτικών κακοποιών» και υποστήριξε πως η «καταρρακωμένη σκευωρία στήθηκε για ψήφους».

«Είναι αδίστακτοι κακοποιοί, δεν ωροδούν προ ουδενός και για κανένα λόγο μπροστά στο μικροκομματικό τους συμφέρον» ανέφερε, υποστηρίζοντας πως «η επιλογή Τσίπρα είναι να πάμε σε εκλογές με σκανδαλολογία».

Βασικός στόχων των «σκευωρών» όπως είπε είναι το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής.

«Αφού δεν τους βγήκαν οι γέφυρες, επανέρχονται και καταφεύγουν στη λάσπη» είπε ενώ αναφερόμενος στην προσωπική «στοχοποίησή» του πρόσθεσε πως «δεν τους αρέσει που είμαι εγώ εκείνος ο υπουργός που κατοχύρωσε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τον ΕΟΠΥΥ, τον προσδιορισμό της τιμής φαρμάκων με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές στην Ε.Ε. που ο ΣΥΡΙΖΑ την μετέτρεψε σε τιμολόγηση με βάση τις δύο χαμηλότερες τιμές στην ευρωζώνη, δηλαδή προσδιόρισε με ακριβότερα κριτήρια την τιμολόγηση, που επανεισήγαγα τη θετική λίστα φαρμάκων επιβάλλοντας και “διόδια” για να ενταχθεί ένα φάρμακο στην λίστα αυτή, και παίρνοντας από τις εταιρείες με μία απλή κίνηση 262 εκατ. ευρώ το 2011».

Μ. Σαλμάς: Δήθεν σκάνδαλο

«Δήθεν σκάνδαλο που σχεδιάστηκε με το δόγμα Πολάκη “να κλείσουμε και κανέναν στη φυλακή”», χαρακτήρισε την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων ο πρώην υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, ο οποίος κάλεσε το Σώμα να ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας του «για να τελειώσει νωρίτερα και να δικαιωθεί».

Ο κ. Σαλμάς μετέδωσε στην Ολομέλεια ηχητικό απόσπασμα από το οποίο, όπως είπε, προκύπτει ότι ο επικεφαλής ελέγχου Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, συνέταξε την «παράνομη» έκθεση σε βάρος του.

Όπως είπε, στο ηχητικό ντοκουμέντο ο κ. Σπυρίδης μιλάει σε προσυνεδριακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, τον Σεπτέμβριο 2016, λέγοντας ότι «η ΥΠΕΔΥΦΚΑ είναι εργαλείο για να υποστηριχθεί η κυβέρνηση».

«Με αυτού του τύπου την παράνομη έκθεση οι εισαγγελείς ζητούν την άρση ασυλίας μου.

»Δεν υπάρχει υπόθεση, δεν υπάρχει ζημία αλλά ζητώ την άρση ασυλίας μου για να αποδειχθεί η σκευωρία.

»Η άμεμπτη υπουργική θητεία εγγυάται ότι δεν παρανομούσα.

»Κρατώ και άλλες αποδείξεις τις οποίες θα παρουσιάσω στην πορεία της δικαστικής διερεύνησης» τόνισε.

Σχετικά άρθρα