Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ρουκέτες» Τσίπρα για Μαρινάκη: Μίλησε ο αρχηγός της ΝΔ – Θέλει παλινόρθωση για να γλιτώσει

«Ρουκέτες» Τσίπρα για Μαρινάκη: Μίλησε ο αρχηγός της ΝΔ – Θέλει παλινόρθωση για να γλιτώσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βαγγέλης Μαρινάκης, Ιωάννης Καλογρίτσας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Παππάς, Τηλεόραση,

Σφοδρή επίθεση στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τη ΝΔ εξαπολύει το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τα όσα είπε στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Στην ανακοίνωσή του το γραφείο του Πρωθυπουργού χαρακτηρίζει «πραγματικό αρχηγό της ΝΔ» τον κ. Μαρινάκη, τονίζοντας ότι «διαπιστώνοντας προφανώς το ηγετικό έλλειμμα του κ. Μητσοτάκη, αποφάσισε να εμφανιστεί δημόσια».

Παράλληλα, στηλιτεύει και υπογραμμίζει τη συγκυρία της συνέντευξης του κ. Μαρινάκη, καθώς αυτή έγινε «μία μόλις ημέρα μετά την οριστικοποίηση της παραπομπής του σε δίκη για κακούργημα για τα στημένα», ενώ καταγγέλλει πως «την παλινόρθωση της σαπίλας που ονειρεύεται για να γλιτώσει, ως φανερός ηγέτης πλέον της ΝΔ, δεν θα την επιτρέψει ο ελληνικός λαός».

Ως προς τους ισχυρισμούς και τις καταγγελίες του κ. Μαρινάκη, τονίζει το Μέγαρο Μαξίμου πως «μεταχρονολογημένες δήθεν αποκαλύψεις του, ενόψει και των εκλογών, έχουν την αξιοπιστία που τις προσδίδουν ο βίος και η πολιτεία του».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Μαξίμου:

Επιτέλους! Ο πραγματικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Μαρινάκης, διαπιστώνοντας προφανώς το ηγετικό έλλειμμα του κ. Μητσοτάκη, αποφάσισε να εμφανιστεί δημόσια.

Ο γνωστός εφοπλιστής, εκδότης, και κατηγορούμενος «βγαίνει μπροστά» ακριβώς μία μέρα μετά την οριστικοποίηση της παραπομπής του σε δίκη για κακούργημα για τα «στημένα».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης:

– Ερευνάται από τη Δικαιοσύνη για εμπορία δύο τόνων ηρωίνης, και για μια σειρά άλλα εγκλήματα, αλλά εκτοξεύει απειλές, ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρώτος στην ιστορία πρωθυπουργός που θα καταδικαστεί για «σκευωρία» εναντίον του. Τον ενημερώνουμε ότι πρέπει να περιμένει στη σειρά μετά τους κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Γεωργιάδη γιατί προηγείται η δήθεν «σκευωρία» της Novartis.

– Χρηματοδοτεί τη ΝΔ, έχει κουμπαριές με την οικογένεια Μητσοτάκη, στηρίζει με κάθε μέσο τη Δεξιά, και την άκρα Δεξιά, αλλά δηλώνει ότι δεν έχει καμιά σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση, ή με άλλο κόμμα.

– Έχει μετατρέψει τις εφημερίδες που ελέγχει σε όπλα τοξικού πολέμου κατά της Αριστεράς, αλλά δηλώνει ότι αυτός είναι που άφησε ελεύθερους τους δημοσιογράφους τους να γράφουν τη γνώμη τους.

– Πρέπει να ψάξει πολύ κανείς για να βρει πλοίο του με ελληνική σημαία, αλλά δηλώνει πατριώτης και… Μακεδονομάχος.

Προφανώς οι μεταχρονολογημένες δήθεν αποκαλύψεις του, ενόψει και των εκλογών, έχουν την αξιοπιστία που τις προσδίδουν ο βίος και η πολιτεία του.

Ας είναι πάντως βέβαιος, ότι την παλινόρθωση της σαπίλας που ονειρεύεται για να γλιτώσει, ως φανερός ηγέτης πλέον της ΝΔ, δεν θα την επιτρέψει ο ελληνικός λαός.

Μαρινάκης: Είμαι στοχοποιημένος από την κυβέρνηση – Καταγγέλλει σκευωρία

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης στον ρ/σ Real και τον Νίκο Χατζηνικολάου, αναφερόμενος στη σχέση του με την κυβέρνηση και τον «πόλεμο» που του γίνεται, όπως υποστηρίζει, από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρει δε, ότι του είχε ζητηθεί να δώσει χρήματα στον επιχειρηματία Καλογρίτσα ώστε να πληρώσει την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Τα εκατομμύρια του Μαρινάκη στο τέλος του 2016 ήταν πεντακάθαρα και τους βοηθούσε να νομιμοποιήσουν τον διαγωνισμό. Τι έγινε ξαφνικά; Θα σας πω εγώ.

»Όταν αργότερα, σχεδόν έξι μήνες μετά, συζητούσαμε για τον ΔΟΛ, δεν δέχθηκα να βάλω, όπως είχαν ζητήσει διευθυντές που ήταν της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν έχω συνηθίσει να είμαι μπροστινός ή φερέφωνο, δεν κρύβομαι. Δεν θα το έκανα ποτέ.

»Δεν μπορώ να γίνω Ιβάν Σαββίδης, ούτε μπροστινός, ούτε λαγός. Κάθε επιχειρηματίας κάνει τις επιλογές του.

»Για μένα όλα αυτά είναι συγκλονιστικά, έκανα υπομονή, αλλά με την ευκαιρία που δίνεται, θα πρέπει ο κόσμος να ακούσει την αλήθεια».

«Το 2016 προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Θεωρούσα δίκαιη τη διαδικασία, ότι οι καναλάρχες θα έπρεπε να πληρώνουν για τις συχνότητες.

»Θυμίζω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αντίθετη άποψη. Εγώ θεωρούσα ότι ήταν μια δίκαιη διαδικασία και ήθελα να πάρω μέρος.

»Είχαμε άριστη σχέση με τον αρμόδιο υπουργό, κ. Παππά, αλλά και με τον κ. Τσίπρα.

»Ο κ. Παππάς ήταν άψογος και ό,τι χρειαζόταν, οποιαδήποτε απάντηση, απευθυνόταν κατευθείαν στον κ. Τσίπρα.

»Μια μέρα πριν καταθέσουμε την πρώτη δόση, αλλά και την ίδια μέρα, ο κ.Παππάς μου μετέφερε την επιθυμία του ίδιου και του πρωθυπουργού να πληρώσουμε πρώτοι την πρώτη δόση των 26. εκ ευρώ.

»Και παρά το γεγονός ότι εκκρεμούσε η απόφαση του ΣτΕ, εμείς πληρώσαμε κανονικά την δόση και μας ευχαρίστησαν.

»Το ίδιο είχε κάνει και ο κ. Αλαφούζος. Τα χρήματα αυτά ήταν πεντακάθαρα, είχαν ελεγχθεί και δεν υπήρχε καμία υπόνοια περί βρώμικου χρήματος, όπως λέει σήμερα ο κ.Παππάς.

»Μου ζήτησε τότε ο κ.Παππάς και άλλη μια χάρη, που μου είπε ότι ήταν αίτημα του πρωθυπουργού.

»Να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα. Ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να του δώσω με τη μορφή δανείου το ποσό των 26,3 εκατομμυρίων ευρώ για να δώσει και εκείνος την πρώτη δόση.

»Δεν ήταν κρυφά τα ραντεβού μας. Γίνονταν και στο σπίτι μου ακόμα. Μου το ζήτησαν, εξήγησα στον κ.Καλογρίτσα ότι δεν θα μπορούσα να το πράξω.

»Ήταν τότε ευχαριστημένοι να δώσω και άλλα χρήματα για άλλο κανάλι, που θα φτιαχνόταν στο Μαξίμου. Προκαλώ τον κ. Παππά και τον κ. Τσίπρα να με διαψεύσουν.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ τότε μάς είχε χρησιμοποιήσει για να νομιμοποιήσει τον διαγωνισμό.

»Τα δικά μας κεφάλαια έχουν ελεγχθεί από τους μεγαλύτερους ελεγκτικούς μηχανισμούς στον κόσμο. Έτσι γίνεται όταν κάνεις δουλειές με κολοσσούς.

»Στην ΗΠΑ, στη Μεγάλη Βρετανία, ακόμα και στην Κίνα που κάναμε πρόσφατα δουλειές, μας έχουν ελέγξει.

»Συνεχίζουμε μια ανοδική πορεία και το σπουδαιότερο είναι ότι κανείς δεν έχει να πει κάτι κακό για τις επιχειρήσεις μας. Έχουμε φανταστική φήμη».

«Είμαι στοχοποιημένος»

«Είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να μην έχει αντιληφθεί ότι είμαι προσωπικά στοχοποιημένος από την κυβέρνηση.

»Μέχρι σήμερα, όλες οι κατηγορίες έχουν καταρρεύσει. Το φως πάντα νικάει το σκοτάδι, τη μαύρη προπαγάνδα και το ψέμα.

»Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα δικαιωθεί και δεν μπορεί να λέει κάθε μέρα ότι δεν είναι ελέφαντας.

»Δεν μπορώ να συγχωρήσω ανθρώπους που παίζουν καθημερινά ρόλο σε τέτοιες σκευωρίες.

»Έχουν τελειώσει έρευνες και το όνομά μου δεν υπάρχει πουθενά. Όλο αυτό καταρρέει.

»Δεν με απασχολεί, δεν με αγγίζει.

»Θα πρέπει να κοιτάξω το μέλλον, τη δουλειά μου.

»Έχω προσφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρώπινων δικαιωμάτων εναντίων των κυρίων Τσίπρα, Κοντονή, Τζανακόπουλου και Καμμένου.

»Αναμένουμε τις αποφάσεις. Αν αυτή η κυβέρνηση μείνει ως τον Οκτώβριο, ίσως για πρώτη φορά θα βγει καταδικαστική απόφαση για εν ενεργεία πρωθυπουργό».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ρωτήθηκε και για το αν η συνεχής κόντρα με την κυβέρνηση τον έχει εξουθενώσει ψυχικά και απάντησε ότι «είναι πολύ δύσκολο για μένα να λυγίσω. Έχω μάθει στα δύσκολα.

»Δεν έχω κάτι να φοβηθώ και δεν υπάρχει περίπτωση και λόγω χαρακτήρα να κάνω πίσω».

«Δυστυχώς για τη δική τους ατζέντα και για να καλύψουν την ανεπάρκεια σε προδοσίες όπως το Μακεδονικό καθώς και σε μια μεγάλη κοροϊδία με το Μνημόνιο και τους πλειστηριασμούς, προσπαθούν να μεταφέρουν την ατζέντα αλλού και να πάνε έτσι στις εκλογές.

»Μαρινάκης, βρώμικο χρήμα στη ΝΔ και όλες αυτές οι αηδίες και σκευωρίες και με μια μαύρη προπαγάνδα προσπαθούν να παραμυθιάζουν και να παραπλανούν τους Έλληνες.

»Εγώ δεν τους κάνω τη χάρη. Ο Μαρινάκης είναι εδώ, αγαπάει τον τόπο και θα είμαστε απέναντι μέχρι τελικής δικαίωσης» τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Σχετικά άρθρα