Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Θαν. Μαυρίδης προειδοποιεί ότι η ΝΔ μπορεί να καταρρεύσει από μέσα εξαιτίας της διαπλοκής

Ο Θαν. Μαυρίδης προειδοποιεί ότι η ΝΔ μπορεί να καταρρεύσει από μέσα εξαιτίας της διαπλοκής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαπλοκή, Θανάσης Μαυρίδης, Νέα Δημοκρατία,

Μια σκληρή μάχη σε πολλά επίπεδα βρίσκεται σε εξέλιξη στο γαλάζιο στρατόπεδο.

Σύμφωνα με τον Θανάση Μαυρίδη, η σημαντικότερη πτυχή αυτής της μάχης που ταλανίζει την δεξιά παράταξη είναι η μάχη των εκπροσώπων της διαπλοκής μέσα στη ΝΔ εναντίον των μεταρρυθμιστών.

Διαπλοκή vs Μεταρρυθμίσεων

Ο Θανάσης Μαυρίδης δεν είναι κάποιος τυχαίος αναλυτής.

Επί χρόνια στο Capital και εν συνεχεία στην εφημερίδα Φιλελεύθερος και στο Liberal είναι από τους πιο γνωστούς αναλυτές-αρθρογράφους σε πολιτικά και οικονομικά θέματα με την οπτική της αγοράς.

Στο σημερινό του άρθρο μέμφεται το δεξιό στρατόπεδο γιατί από τις έριδες και τα φαινόμενα ανθρωποφαγίας κινδυνεύει να καταρρεύσει από τα μέσα, ενώ σε αντίστιξη ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να είναι η μακροβιότερη κυβέρνηση επειδή παρέμεινε ενωμένος στο εσωτερικό του.

«Η Αριστερά έχει προχωρήσει όχι γιατί έχει καλύτερες ιδέες από τους φιλελεύθερους, αλλά διότι γνωρίζει πώς να περιφρουρεί την ενότητα του χώρου της.

»Πώς να προστατεύει τα δικά της στελέχη. Το αντίθετο, ο Δεξιός και ο φιλελεύθερος χώρος έχουν μεγάλο ιστορικό σε υποθέσεις ανθρωποθυσιών…

»Γιατί πιάσαμε αυτή την κουβέντα; Για έναν και μοναδικό λόγο!

»Επειδή οι καλές ιδέες δεν είναι πάντοτε αρκετές για να γίνει μια δουλειά.

»Χρειάζεται να υπάρχουν και άνθρωποι για να κάνουν την δουλειά» σημειώνει χαρακτηριστικά στο άρθρο του ο Θανάσης Μαυρίδης.

Τρίζουν τα θεμέλια της γαλάζιας πολυκατοικίας

Στην συνέχεια γίνεται περισσότερο αποκαλυπτικός αφού όπως γράφει η διαπλοκή όπως έκανε και στο παρελθόν διεκδικεί το δικό της χώρο με τα αντίστοιχα πρόσωπα εντός της ΝΔ κι αυτό συνιστά κατά τον Θανάση Μαυρίδη πραγματικό κίνδυνο για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν να γίνουν.

«Δεν μιλούμε με γρίφους! Είναι φανερή η προσπάθεια που καταβάλλει η εγχώρια διαπλοκή για να μπορέσει να πιάσει πόστα και στην επόμενη κυβέρνηση, όπως ακριβώς το έχει κάνει και σε άλλες κυβερνήσεις» σημειώνει.

«Είναι λογικό από μία πλευρά. Κάπως θα πρέπει οι άνθρωποι να εξασφαλίσουν τα… συμφέροντά τους.

»Μόνο που η υλοποίηση των δικών τους σχεδίων συνεπάγεται περιορισμό της ισχύος μιας πραγματικής μεταρρυθμιστικής κυβέρνησης» υπογραμμίζει στο άρθρο του και καταλήγει:

«Το ερώτημα είναι αν η Νέα Δημοκρατία έχει πάρει τα μαθήματά της από το παρελθόν.

»Αν είναι σε θέση να προστατεύσει τους ανθρώπους της και τις πολιτικές της θέσεις.

»Δεν διατίθεται χρόνος για ενδοσκοπήσεις. Είναι είδος πολυτελείας στις μέρες μας. Ειδικά στις μέρες μας…».

Γαλάζιο οικογενειακό δράμα η διαπλοκή

Εξίσου εύγλωττος με το άρθρο είναι και ο τίτλος του:

«Τα κάστρα πέφτουν από μέσα» και έτσι γίνεται περισσότερο από προφανές ότι ο Θανάσης Μαυρίδης κατηγορεί τη ΝΔ ότι μπορεί να καταρρεύσει πριν καν φθάσει στην… πηγή και η αιτία είναι θα είναι η Διαπλοκή στο εσωτερικό της ΝΔ!

Σχετικά άρθρα