Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαγγελόπουλος: Η Αναστασία Ξεπαπαδέα ενήργησε νόμιμα και ηθικά

Παπαγγελόπουλος: Η Αναστασία Ξεπαπαδέα ενήργησε νόμιμα και ηθικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Απαντήσεις αναφορικά με τις επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο χρονικό διάστημα η γενική γραμματέας καταπολέμησης της Διαφθοράς, Αναστασία Ξεπαπαδέα έδωσε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατά της συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων του Χάρη Θεοχάρη (ΝΔ) και του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου (ΔΗΣΥ).

Ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε πως η κα Ξεπαπαδέα ενήργησε και νόμιμα και ηθικά.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κ. Ξεπαπαδέα δεν είχε καμία δραστηριότητα ως δικηγόρος, όσο ήταν γ.γ. Διαφθοράς αλλά αλλά μόνο κατά την περίοδο που ήταν ειδική συνεργάτης στο Υπ Δικαιοσύνης κάτι που είναι απολύτως νόμιμο.

«Εκτός από το νόμιμο και το παράνομο, το ηθικό και ανήθικο υπάρχει και το δίκαιο και το άδικο. Η κ. Ξεπαπαδέα και νόμιμα ενήργησε και ηθικά, αλλά αδικήθηκε γιατί βρέθηκε σε λάθος θέση» ανέφερε ακόμη.

Αναφορικά με την συμμετοχή της κυρίας Ξεπαπαδέα σε οικογενειακή εταιρεία ο κ. Παπαγγελόπουλος «παραιτήθηκε από την οικογενειακή επιχείρηση έγκαιρα» και παρέθεσε τα σχετικά στοιχεία από το ΓΕΜΗ.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε και στον Μανώλη Πετσίτη. «Αλήθεια ποιο αδίκημα μπορούμε να αποδώσουμε στον κ. Πετσίτη;

»Για να ξέρω 35 χρόνια εισαγγελέας ήμουν ψάχνω να βρω το αδίκημα πέστε μου το αδίκημα που έχει διαπράξει ο Πετσίτης.

»Ρωτάω και δεν μου απαντάει κανείς Νομίζω ότι ο Μανώλης Πετσίτης πρωταγωνιστεί σε πέτσινο σκάνδαλο».

«Το μόνο» είπε ειρωνευόμενος «σκάνδαλο που μπορώ να μπορώ και να του καταλογίσω ως αδίκημα είναι ότι ήταν σε εκείνη την παρέα του Μαξίμου που έκανε προβλέψεις σε ένα χαρτάκι για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος – εγώ, είπε ο υπουργός δεν ήμουν μεταξύ τους – και αυτός πέτυχε το αποτέλεσμα.

»Για αυτό ίσως κάποιοι μπορούν να τον κατηγορήσουν με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας… Γιατί πως το ήξερε συμμετείχε στη νοθεία;».

Σχετικά άρθρα