Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου τα μαζεύει για τις υπουργικές μίζες

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου τα μαζεύει για τις υπουργικές μίζες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαφθορά, Νέα Δημοκρατία, Σκάνδαλο Novartis, Χαράλαμπος Αθανασίου,

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου τα μαζεύει για τις υπουργικές μίζες μετά τα όσα είπε το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από τη Βουλή.

«Εκτός από τη θλίψη φαίνεται πως και το γαρ πολύ του πανικού, γεννά παραφροσύνη.

»Η κυβέρνηση έχοντας να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της αποτυχίας της πρωτοφανούς στα χρονικά σκευωρίας της υπόθεσης Novartis αλλά και της καταβαραθρώσεώς της δημοσκοπικά, πλέον τα παίζει όλα για όλα: μεταχειρίζεται τεχνάσματα που δεν μπορούν να σταθούν με τους κανόνες κοινής λογικής και τα οποία εκθέτουν ανεπανόρθωτα τους δημιουργούς τους», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, για τη δήλωση ότι «η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού».

«Πιο συγκεκριμένα, ρωτήθηκα από δημοσιογράφους της εκπομπής «Απευθείας» στην ΕΡΤ, ευρισκόμενος σήμερα το πρωί έξω από το Κοινοβούλιο, αν θεωρώ, με την ιδιότητά μου ως νομικός και πρώην δικαστικός, ότι η παθητική δωροδοκία συνιστά αδίκημα που συνδέεται με πράξεις που ανάγονται στα καθήκοντα του Υπουργού ή τελείται επ’ ευκαιρία αυτών.

»Απάντησα ότι κατά την επιστημονική άποψή μου αλλά και την πάγια νομολογία των ανωτάτων Δικαστηρίων και του Ειδικού Δικαστηρίου περί Ευθύνης Υπουργών (υποθέσεις: Παπανδρέου, Κουτσόγιωργα, Παπακωνσταντίνου κ.α) η δωροδοκία είναι πράξη που τελείται κατά την άσκηση των καθηκόντων του Υπουργού.

»Στη μονταζιέρα του Μεγάρου Μαξίμου, απομόνωσαν τη φράση «η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού» ώστε να ερμηνεύσουν τη δήλωσή μου πως τάχα θεωρώ ότι οι υπουργοί μπορούν να παίρνουν μίζες και να παραμένουν ατιμώρητοι», υποστήριξε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

«Αν είναι δυνατόν οι «φωστήρες» της κυβέρνησης να θεωρούν ότι οι Έλληνες είναι τόσο αφελείς ώστε να καταναλώσουν άκριτα αυτήν την άθλια μηχανορραφία, που θα προκαλούσε μέχρι και στον Γκαίμπελς θυμηδία για την προχειρότητά της.

Τέλος, θέλω να σημειώσω ότι οι απόψεις οι δικές μου αλλά και του κόμματος μου είναι σαφείς: θεωρούμε ως αδήριτη ανάγκη την τροποποίηση επί το αυστηρότερον του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης Υπουργών, που σήμερα δυσλειτουργεί, και τη θέση μας αυτή την έχουμε διατυπώσει σε όλους τους τόνους», επισήμανε.

«Αφήνουμε στο ΣΥΡΙΖΑ τα πυροτεχνήματα και τα τεχνάσματα που σκοπό έχουν μόνο την επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης Novartis, που χρησιμοποιήθηκε με κάθε τρόπο από την Κυβέρνηση για να σπιλωθούν πολιτικά πρόσωπα και συνειδήσεις, και τώρα καταρρέει σαν χάρτινος πύργος», σχολίασε ο Χ. Αθανασίου.

Σχετικά άρθρα