Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι δυσβάσταχτοι φόροι και οι απειλές με φυλακίσεις οδηγούν σε κοινωνική έκρηξη!

Οι δυσβάσταχτοι φόροι και οι απειλές με φυλακίσεις οδηγούν σε κοινωνική έκρηξη!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Ελληνική Κυβέρνηση, ΕΝΦΙΑ, Επικουρικές Συντάξεις, Εφορία, Πόθεν Έσχες, Συντάξεις, Χαράτσι,

Τις τελευταίες ημέρες σύσσωμο το κυβερνητικό και οικονομικό επιτελείο, από κοινού με τους αιώνιους πρόθυμους «Αρτέμηδες» έχετε επιδοθεί σε έναν υπέρ πάντων αγώνα να οδηγήσετε όσους Έλληνες έχουν απομείνει με σώας τα φρένας σε ομαδική αυτοκτονία.

Από τη μία κάποιες εκατοντάδες φοροεπιβαρύνσεις που ακόμα και εσείς πρέπει να γελάτε όταν ακούτε ότι οι πολίτες που έχουν στεγνώσει – δεν υπάρχει λίπος πλέον για το 95%, συμβιβαστείτε με την ιδέα – θα κληθούν να πληρώσουν.

Νοικοκυραίοι, άνθρωποι που μία ζωή ήταν εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις τους και έκαναν το λάθος να πάρουν ένα σπίτι για να δώσουν τα παιδιά τους για ένα καλύτερο μέλλον έχουν μείνει αποχαυνωμένοι να κοιτούν τι πρέπει να πληρώσουν από Σεπτέμβρη. Από χρήματα που δεν υπάρχουν, από δουλειές που δεν υπάρχουν, από ελπίδα που δεν υπάρχει.

Παιδιά και νέοι γυρνούν την πλάτη ακόμα και στην απάθεια που έντεχνα και μεθοδικά καλλιεργήσατε τόσα χρόνια μέσα από το δικό σας ιδιότυπο πολιτικό non politica και ατενίζουν το μέλλον νοιώθοντας την αγχόνη στο λαιμό να τους πνίγει. Χρέη από λούσα και μεγαλεία που τους αποδίδετε, τα οποία ουδέποτε απήλαυσαν. Ξέρουν ότι δεν θα τα πληρώσουν, διότι πολύ απλά δεν έχουν να τα πληρώσουν. Η φτωχοποίηση που τα κέντρα εξουσίας σας επιδιώκουν εδώ και 5 χρόνια για τον ευρωπαϊκό νότο προεξεχούσης της Ελλάδας επετεύχθη. Πλέον κύριοι της κυβέρνησης περνάτε σε άλλο επίπεδο, αυτό της ενσυνείδητης υποβάθμισης και εξαθλίωσης του ανθρώπινου είδους από άνθρωπο.

Από την άλλη πλευρά βρίσκονται τα νομοθετήματά σας. Ό,τι νομοθετείτε πως θα συμβεί σε περίπτωση που δεν μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις αιτιάσεις των ορδών των Ούνων. Φυλακή για όσους δεν μπορέσουν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, «μπουζού» για όσους χρωστούν στην Εφορία, κατασχέσεις κατοικιών για όσους νοικοκυραίους αποφάσισαν αίφνης στα 50 ή τα 60 τους να γίνουν μπαταχτσήδες, για να βγαίνει το κάθε τσουτσέκι στο γυαλί και να μας αποκαλεί κλέφτες.

Διαλύσατε κάθε κοινωνικό χαρακτηριστικό ενός σύγχρονου κράτους Δικαίου.

Αποδομήσατε σαδιστικά τη δημόσια Υγεία για να στρώσετε το κόκκινο χαλί στην «ιδιωτική πρωτοβουλία» με τις ελληνικές ιδιαιτερότητές της φυσικά. Ότι χωρίς τον κρατικό κορβανά, στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ένας μεγαλοεπιχειρηματίας. Καρκινοπαθείς πεθαίνουν γιατί δεν τους φτάνουν τα χρήματα να πάρουν τα φάρμακά τους, διότι πετσοκόψατε τις συντάξεις τους εφτά φορές ώστε να σωθούν τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτά τα ταμεία που βρέθηκαν ένα βήμα πριν την κατάρρευση από τα στοιχήματά σας στα δομημένα ομόλογα και το PSI που εσείς τα υποχρεώσατε να μετάσχουν.

Αφήνετε ανθρώπους να πεθαίνουν από μαγκάλια ή να πνίγονται γιατί ξαφνικά σταμάτησε να τους παρέχει οξυγόνο το μηχάνημα, λόγω της διακοπής ρεύματος που διατάξατε γιατί και αυτή ήταν μπαταχτσής.

Κύριοι της κυβέρνησης ξεχάστε οποιαδήποτε κομματική απόχρωση. Αφήστε για λίγα δευτερόλεπτα τις επιταγές της τρόικας – όποιες τέλος πάντων προέρχονται από αυτήν και όχι από τα εν Ελλάδι συμφέροντα που σας χαϊδεύουν – και τις αντιπολιτευτικές κορώνες από όπου και αν προέρχονται και κοιτάξτε τι έχετε δημιουργήσει.

Κοιτάξτε την εξαθλίωση στο πρόσωπο ενός λαού που δεν έχει ελπίδα. Όταν κάποιος δεν έχει ελπίδα, ξέρει ότι δεν έχει να πληρώσει, ότι θα πάει φυλακή, ότι θα πεθάνει γιατί δεν έχει να πάρει φάρμακα ή ότι θα δει το παιδί του να πεινάει, τότε κύριοι έχετε πρόβλημα.

Γιατί εκτός από τους δείκτες της οικονομίας, με τους οποίους έχετε αντικαταστήσει την ανθρώπινη ζωή, υπάρχουν ακόμα κάποιοι που από την κατάσταση θλίψης περνούν σε αυτή του μένους.

Και αυτός που δεν έχει τίποτα να χάσει είναι ιστορικά ο πιο επικίνδυνος και αν δεν προβεί στο απονενοημένο διάβημα στο τέλος νικά.

Δεν υφίσταται κανένα συνεκτικό στοιχείο σε αυτό που μέχρι πρότινος ονομάζαμε κοινωνικό ιστό. Κανένα άλλο εκτός από το κοινό μένος – ο καθένας για το δικό του εχθρό.

Κύριοι της κυβέρνησης πέρα από το ότι οδηγείτε την οικονομία της Ελλάδας στα βράχια, δεν έχετε αντιληφθεί ότι φλερτάρετε επικίνδυνα με το να τη μετατρέψετε σε Ντόνετσκ του ευρωπαϊκού νότου. Ο κοινωνικός αυτοματισμός – αυτισμός που εφαρμόζετε και υιοθετείτε, η στοχοποίηση κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων, η ένδεια ελπίδας και η εξαθλίωση αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα για το τραγικό της κατάληξης της πολιτικής σας.

Εάν λοιπόν έχετε έστω κάποια ψήγματα ανθρωπιάς και πατριωτισμού – στη ΝΔ θέλετε να λέγεστε και δεξιό κόμμα, αφήστε τον αγώνα για τη διάσωση της οικονομίας και κοιτάξτε ΤΩΡΑ να διασώσετε τους ανθρώπους. Και αφήστε τα περί φυλακίσεων, αποκεφαλισμών και εξοριών και παραμυθιών με δράκους στο ΙΚΙΛ που είναι και επίκαιρο.

Υ.Γ. Ο Λεβιάθαν δημιουργήθηκε για να προστατέψει τους πολίτες τόσο από εξωτερικούς, όσο και από εσωτερικούς εχθρούς. Έχει το μονοπώλιο της βίας, μέχρι αυτό να αμφισβητηθεί από τους ίδιους τους πολίτες που τον απαρτίζουν.

Ακολουθούν εικόνες για το πώς μαζεύονταν οι φόροι όταν η ανθρωπότητα κυβερνιόταν από τυράννους:

eforia-1

Εικονόγραφηση από ρωσικό χειρόγραφο του 16ου αιώνα. Οι φοροεισπράκτορες έχουν φυλακίσει και δέρνουν ανάποδα τον άμοιρο που δεν έχει άλλα να τους δώσει. Από εκεί παραδειγματίζεται η κυβέρνηση Σαμαρά;

tax-collector-beaten-off-by-an-angry-carolina-colonist_i-G-30-3033-IZMBF00Z

Υπήρχαν φορές που οι εξαθλιωμένοι άνθρωποι αντιδρούσαν στους φοροεισπράκτορες. Όπως στην αμερικανική γκραβούρα που βλέπετε, με τίτλο “Φοροεισπράκτορας τρώει ξύλο από θυμωμένη άποικο της Καρολίνας”. Σήμερα, εάν κάποιος πει “δεν πληρώνω”, τον λένε ανεύθυνο. Κανείς δεν λέει, όμως, ότι οι φόροι δεν είναι ανταποδοτικοί, δηλαδή δεν επιστρέφουν στο λαό, αλλά ο ελληνικός λαός ξεζουμίζεται για να πληρώνονται οι τοκογλύφοι.

boston

Η αμερικανική επανάσταση και ανεξαρτησία, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους βαρύτατους φόρους που είχε επιβάλλει το αγγλικό στέμμα στους αποίκους. Στην γκραβούρα βλέπετε κατοίκους της Βοστόνης, να αλείφουν με πίσσα και πούπουλα φοροεισπράκτορα. Η κυβέρνηση, σαν να μην έχει διαβάσει ιστορία, αλήθεια τι ακριβώς θέλει να προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία με τους όλους και πιο βαρείς φόρους και τις απειλές για φυλακίσεις; Μήπως η κυβέρνηση θέλει να προκαλέσει κοινωνική έκρηξη;

aigyptos

Τοιχογραφία από την Αρχαία Αίγυπτο. Φοροεισπράκτορας μαστιγώνει αγρότη που δεν μπορεί να πληρώσει τους φόρους του…

Σχετικά άρθρα