Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Αμυράς – Η έδρα επιστρέφει στο Ποτάμι

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Αμυράς – Η έδρα επιστρέφει στο Ποτάμι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Γιώργος Αμυράς, Νέα Δημοκρατία, Σταύρος Θεοδωράκης, Το ΠΟΤΑΜΙ,

Την παραίτησή του από το αξίωμα του βουλευτή της Β’ Περιφέρειας Αθηνών υπέβαλε ο Γιώργος Αμυράς με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

«Μετά από μια έντονη και δραστήρια κοινοβουλευτική θητεία υπέβαλα σήμερα το πρωί την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα.

»Πιστός στα όσα είχα δεσμευθεί και εν όψει υποψηφιότητάς μου στις προσεχείς ευρωεκλογές, αποφάσισα να μην κάνω χρήση της ντροπιαστικής τροπολογίας Κουντουρά που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ καταργώντας το ασυμβίβαστο μεταξύ του υποψηφίου ευρωβουλευτή και του εν ενεργεία βουλευτή» αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Facebook.

Σημειώνει επίσης ότι παραδίδει την έδρα του στο Ποτάμι, με το οποίο είχε εκλεγεί τον Ιανουάριο του 2015.

Προφανώς και την έδρα του την παίρνει το Ποτάμι, δεν ήταν στο χέρι του που θα την παραδώσει, διότι ο επιλαχών βουλευτής είναι από το κόμμα που εξελέγη.

«Φυσικά θα συνεχίσω να είμαι στις επάλξεις και σύντομα θα σας ενημερώσω για τα επόμενα…» καταλήγει η ανάρτηση του κ. Αμυρά.

Δεν θα παραλείψουμε να μαθαίνουμε τα νέα του.

Τη θέση του Αμυρά στη Βουλή καταλαμβάνει η πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο του Ποταμιού στη Β΄Αθηνών, Αντιγόνη Λυμπεράκη.

Ο Αμυράς θα κατέβει ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Έτσι επιβραβεύεται η στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά έχει το θράσος να μιλά για την Κουντουρά, ποιος; Ο Αμυράς!

Χάρηκε ο Θεοδωράκης

Με την παραίτηση του Γιώργου Αμυρά και την επιστροφή της έδρας στο Ποτάμι, χάρηκε ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε ανάρτησή του ο κ. Θεοδωράκης αναφέρει:

«Επιτέλους να και ένας που κάνει το αυτονόητο.

»Φεύγει και πριν πάει επισήμως σε άλλο κόμμα παραδίδει την έδρα στο Ποτάμι, στους ψηφοφόρους του Κινήματός μας στη Β’Αθηνών. Καλώς ήρθες Αντιγόνη Λυμπεράκη.

»”Μια αστραπή η ζωή μας… μα προλαβαίνουμε” που έλεγε ο “παππούς” μας ο Καζαντζάκης».

Σχετικά άρθρα