Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Ευρωβουλή οι τρεις ψαράδες που διέσωσαν πυρόπληκτους στο Μάτι

Στην Ευρωβουλή οι τρεις ψαράδες που διέσωσαν πυρόπληκτους στο Μάτι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δήμος Μαραθώνα, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Μαραθώνας, Πυρκαγιά, ΣΥΡΙΖΑ, Φωτιά, Φωτιά Μάτι Αττικής - Όλο το ρεπορτάζ της φονικής πυρκαγιάς,

Τρεις ψαράδες από τη Νέα Μάκρη που συμμετείχαν στη διάσωση πολιτών κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών του περασμένου καλοκαιριού στο Μάτι, επισκέφτηκαν τις Βρυξέλλες και το Ευρωκοινοβούλιο μετά από πρόσκληση της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Εκτός από τους ψαράδες της Νέας Μάκρης, η Κ. Κούνεβα φιλοξένησε στο ΕΚ το τριήμερο 7-9 Απριλίου, μαθητές και καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καισαριανής, το 3ο Γυμνάσιο Περάματος, το 1ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας, το 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Περιστερίου, το 3ο ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου και το Γυμνάσιο Λιβαδιάς Σερρών.

Οι τρεις ψαράδες, ο Μαχμούντ Μεσάφερ από την Αίγυπτο, ο Ερβίν Ξέκα από την Αλβανία -οι οποίοι πρόσφατα πήραν τιμητική πολιτογράφηση για την προσφορά τους- και ο Γιάννης Αθηναίος, πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης, μοιράστηκαν με τους μαθητές την εμπειρία τους από τη διάσωση δεκάδων πυρόπληκτων στο Μάτι, που είχαν καταφύγει στη θάλασσα για να σωθούν από τη φωτιά.

«Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν κοιτάς αν ο άλλος είναι μαύρος ή κόκκινος, απλά αν αισθάνεσαι άνθρωπος και έχεις ψυχή πρέπει να βοηθήσεις οπωσδήποτε», είπε χαρακτηριστικά ο Ε. Ξέκα για την εμπειρία του τις δραματικές ώρες της διάσωσης στο Μάτι.

Σχετικά άρθρα