Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το «δωράκι» Δένδια στον Κικίλια που του έβαλε φωτιά – Αδειάζει η Αμυγδαλέζα;

Το «δωράκι» Δένδια στον Κικίλια που του έβαλε φωτιά – Αδειάζει η Αμυγδαλέζα;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασίλης Κικίλιας, Λαθρομετανάστες, Νίκος Δένδιας,

Βόμβα με βραδύκαυστο φιτίλι φαίνεται πως άφησε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποχωρώντας ο Νίκος Δένδιας στον Βασίλη Κικίλια, καθώς τα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών αναμένεται σύντομα να μείνουν… άδεια ντουβάρια.

Πριν ακόμα κλείσουν δύο χρόνια από την ημέρα που άνοιξε τις πύλες της η Αμυγδαλέζα, προκαλώντας δριμύτατες αντιδράσεις σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, επανέρχεται και πάλι στο προσκήνιο της επικαιρότητας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tribune.gr τις προσεχείς ημέρες ξεκινά η λήξη του δεκαοχτάμηνου προφυλάκισης για τους συλληφθέντες της επιχείρησης Ξένιος Δίας και η νέα ηγεσία του υπουργείου θα αναγκαστεί να αφήσει ελεύθερους περί τους 5.200 παράνομους μετανάστες.

Κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν πως ο απελθών υπουργός, Νίκος Δένδιας, προέβη ουσιαστικά σε ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα δεξιάς ατζέντας με την επιχείρηση Ξένιος Δίας, το οποίο απλά αντί να διαρκέσει κάποια δευτερόλεπτα, κράτησε 18 μήνες και συνέπεσε με την μετακόμισή του στο υπουργείο Ανάπτυξης…

Αποτέλεσμα είναι να φτάσει η «καυτή πατάτα» στα χέρια του Βασίλη Κικίλια, ο οποίος από τον πρώτο καιρό ανάληψης των καθηκόντων του, η οποία συνέπεσε με την επιτυχία σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη, καλείται να βρει απαντήσεις σε έναν γρίφο που μοιάζει άλυτος.

Το εν λόγω ζήτημα, όπως είναι λογικό, αποτελεί την βασική προτεραιότητα του υπουργού, ο οποίος μαζί με το επιτελείο του αναζητούν νομική φόρμουλα παράτασης της προφυλάκισης.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έπεσε σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους από τον Αύγουστο του 2013, σύμφωνα με την οποία μπορεί να παραταθεί κατά τι η προφυλάκιση, ωστόσο πηγές από τα Διοικητικά Δικαστήρια αποκλείουν το ενδεχόμενο να γίνει δεκτή μία τέτοια νομική «ντρίπλα».

Απαγορευτική καθίσταται η λύση που εξετάστηκε, όπως έχει εφαρμοστεί σε σκανδιναβικές χώρες, στις οποίες οι μετανάστες ενσωματώνονται σε μικρές τοπικές κοινωνίες όπου βρίσκονται σε ελεγχόμενο καθεστώς, λόγω του μεγάλους αριθμού τους.

Θεωρείται δεδομένο ότι δεν υπάρχει καμία κοινωνία που να δεχτεί πάνω από 5.000 ανθρώπους στους κύκλους της χωρίς να αντιδράσει δυναμικά, προκαλώντας νέους πονοκεφάλους στην καινούργια ηγεσία του υπουργείου.

Σχετικά άρθρα