Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκάνδαλο Novartis: Αποχρώσες ενδείξεις για δωροδοκία Λοβέρδου – Καταιγιστικές εξελίξεις

Σκάνδαλο Novartis: Αποχρώσες ενδείξεις για δωροδοκία Λοβέρδου – Καταιγιστικές εξελίξεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Στουρνάρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Εισαγγελία Διαφθοράς, Κίνημα Αλλαγής, Μάριος Σαλμάς, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Σκάνδαλο Novartis, Υπουργείο Υγείας,

Στη Βουλή αποστέλλεται σύμφωνα με δικαστικές πηγές η δικογραφία για την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου.

Ταυτόχρονα, η έρευνα συνεχίζεται για πέντε πολιτικά πρόσωπα.

Ο λόγος για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους πρώην υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.

Η εισαγγελία κατά της διαφθοράς ζητά την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, πρώην Υπουργού Υγείας (κατά την χρονική περίοδο από 2011-2012) προκειμένου να τον καλέσει ως ύποπτο να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις γα την διάπραξη κακουργηματικής δωροδοκίας.

Η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή προκειμένου να αποφασιστεί αν θα πρέπει να γίνει άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Λοβέρδου, ώστε στη συνέχεια οι εισαγγελείς Διαφθοράς να τον καλέσουν για κατάθεση ως ύποπτο τέλεσης αξιόποινης πράξης (ενδεχομένως δωροδοκίας) στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Εν των μεταξύ, αύριο κλήσεις για παροχή ανωμοτί εξηγήσεων αναμένεται να σταλούν από την εισαγγελία Διαφθοράς σε 20 με 30 μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Μεταξύ αυτών είναι μέλη επιτροπών και στελέχη διαφημιστικής εταιρίας, οι οποίοι αναμένεται να κληθούν ως ύποπτοι για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πρώτο σχετικό διαβιβαστικό των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς προς την Βουλή, η ζημιά από το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis για το ελληνικό δημόσιο ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Από τις καταθέσεις δε των μαρτύρων προκύπτει «πάρτι» μιζών που φθάνουν τα πενήντα εκατομμύρια ευρώ στο οποίο συμμετείχαν και πολιτικά πρόσωπα.

Η συνολική ζημιά του Δημοσίου από τις παράνομες πρακτικές των φαρμακευτικών εταιριών αγγίζει τα 23 δισ. ευρώ (2000 ώς το 2015).

Σχετικά άρθρα