Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η διάσημη αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών

Η διάσημη αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχαιολογία, Αρχαιολόγοι, Βόρεια Μακεδονία, Εφημερίδα Νέα Σελίδα, Μακεδονία, Ντόροθι Κινγκ, Σκόπια,

Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών τάσσεται η Ντόροθι Κινγκ με συνέντευξή της στην κυριακάτικη εφημερίδα «Νέα Σελίδα».

Η διάσημη Αμερικανίδα αρχαιολόγος, η οποία έγινε ευρύτερα γνωστή στην Ελλάδα επειδή υπερασπίστηκε κατά το παρελθόν τη χώρα μας απέναντι σε προπαγάνδες εθνικιστικών ομάδων των Σκοπίων, που σφετερίζονταν την αρχαία Μακεδονία, δήλωσε στην κυριακάτικη «Νέα Σελίδα»:

«Ναι έχω υπόψη μου τη συμφωνία και την υποστηρίζω. Προφανώς, είναι σύνηθες καμία συμφωνία να μην τέλεια, αλλά είμαι πολύ χαρούμενη που η Σεβέρνα (σ.σ.: «Βόρεια» στα σλαβικά) μπορεί πλέον να αιτηθεί για το ΝΑΤΟ και για μέλος της ΕΕ – πάνω σε αυτό δεν έχω άποψη.

»Επίσης, είμαι χαρούμενη που η ρωσική παρέμβαση στις δύο χώρες απέτυχε να αναφλέξει τις διαφωνίες», δήλωσε η Ντόροθι Κινγκ.

Η Ντόροθι Κινγκ, σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, απάντησε για τις επιθέσεις που είχε δεχτεί στο παρελθόν από σκοπιανά τρολ, όταν υπερασπίστηκε ότι η αρχαία Μακεδονία είναι ελληνική.

«Αγνόησα κάποια τρολ από τα Σκόπια, ή όπως δηκτικά είπατε, τα περιγέλασα με τον ίδιο τρόπο που αντιμετώπισα και κάποιους αρχαιολόγους που κυκλοφόρησαν κάποιες περίεργες ιστορίες.

»Προτιμώ να μην τσακώνομαι με ηλίθιους, γιατί, όπως είχε σημειώσει ο Τουέιν, είναι βέβαιο ότι θα σε ρίξουν στο επίπεδό τους και θα σε νικήσουν εκ πείρας».

Η κα Κινγκ, γνωστή φιλέλληνας, είπε ακόμα ότι «προτιμώ την Ελλάδα παρά την Περσία ή τη Γερμανία».

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα, διάφορα τρολ «μακεδονομάχοι», διακινούσαν στο διαδίκτυο παλαιότερες συνεντεύξεις της Ντόροθι Κινγκ κατηγορώντας την κυβέρνηση για «προδοτική συμφωνία».

Η Συμφωνία των Πρεσπών, που υποχρέωσε τους Σκοπιανούς να παραδεχτούν την ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας, του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου, θεωρείται από όλους τους ορθά σκεπτόμενους ελληνίζοντες μια καλή Συμφωνία, αφού οι Σκοπιανοί αποποιήθηκαν τον σφετερισμό της αρχαία Μακεδονίας.

Σχετικά άρθρα