Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΔΗΜΑΡ: Fake news οι διαγραφές στελεχών μας

ΔΗΜΑΡ: Fake news οι διαγραφές στελεχών μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη διάψευση δημοσιευμάτων, που κάνουν λόγο για διαγραφές στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς μετά τη συνεργασία της με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην Προοδευτική Συμμαχία, στις επερχόμενες ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές, προχώρησε το κόμμα τονίζοντας ότι πρόκειται για μέλη του Κινήματος Αλλαγής.

Το γραφείο Τύπου της ΔΗΜΑΡ σημειώνει ότι «τα fake news και η προπαγάνδα έχουν και τα όρια τους! Δήθεν διαγραφές έχουν ανακαλυφθεί στη ΔΗΜΑΡ για μέλη του ΚΙΝΑΛ!

»Πρόκειται μάλιστα για συνέδρους-μέλη που μόλις πριν μία εβδομάδα ανακοινώθηκαν επίσημα από το ΚΙΝΑΛ στο Συνέδριο του και που το καταστατικό του δεν επιτρέπει να είναι μέλη άλλου κόμματος».

Το κόμμα υπενθυμίζει πως «η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το ΚΙΝΑΛ οριστικοποιήθηκε με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος πριν από δύο μήνες» και τονίζει ότι «είναι πρωτοφανές να παρουσιάζονται πολιτικά στελέχη ως μέλη δύο διαφορετικών κομμάτων που δήθεν διαγράφονται.

»Όπως είναι και πρωτοφανής πρακτική στην πολιτική ζωή της χώρας η απροκάλυπτη παρέμβαση στα εσωτερικά της ΔΗΜΑΡ, από μέλη μάλιστα της νεοεκλεγμένης ηγεσίας ενός άλλου κόμματος».

«Η ΔΗΜΑΡ προχώρησε σε μια απόφαση συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ με προγραμματική συμφωνία και με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας με πολύ μεγάλη πλειοψηφία (91%, 30 ψήφοι υπέρ και 3 κατά) στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

»Η απόφαση αυτή φαίνεται ότι ενόχλησε πολλούς. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», καταλήγει το σχόλιο του γραφείου Τύπου της ΔΗΜΑΡ.

Διαφωνούν και παραιτούνται

Παράλληλα, πέντε μέλη του κόμματος, οι Νίκος Τσούκαλης, Θωμάς Ψύρρας, Γεράσιμος Γεωργάτος, Χρήστος Γκαρμπούνης και Στέλιος Παναγούτσος, ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από τη ΔΗΜΑΡ μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στην οποία αποφασίστηκε η σύμπλευση με την Προοδευτική Συμμαχία.

«Επειδή διαφωνούμε με την πολιτική λογική του εγχειρήματος που είναι ανακόλουθη με τη μέχρι τώρα πορεία μας, δηλώνουμε ότι καταψηφίσαμε (οι τρείς) τη σχετική εισήγηση του προέδρου και δηλώνουμε ότι παραιτούμαστε από μέλη των οργάνων της ΔΗΜΑΡ», σημείωσαν.

Σχετικά άρθρα