Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις 11.30 συνεδριάζει η Κ.Ε. του ΠΡΑΤΤΩ στο ξενοδοχείο «Αμαλία» στο Σύνταγμα

Στις 11.30 συνεδριάζει η Κ.Ε. του ΠΡΑΤΤΩ στο ξενοδοχείο «Αμαλία» στο Σύνταγμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοκρατική Παράταξη, Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, Νίκος Κοτζιάς,

Συνέρχεται το Σάββατο, 6 Απριλίου, η Κεντρική Επιτροπή του ΠΡΑΤΤΩ. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11.30, στο Ξενοδοχείο Αμαλία, Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας 10, Αθήνα 105 57.

Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν οι πρόσφατες πολιτικές επιλογές που γεννούν νέα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η χώρα και η Αριστερά, η πολιτική συμμαχιών και η συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης ενόψει και των εκλογών, το διεθνές σκηνικό, εσωτερικά προβλήματα συνδεόμενα με την εξωτερική πολιτική, η πορεία της οικονομίας, οι προοπτικές το 2019 και η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια .

Την εισήγηση του Πολιτικού Συμβουλίου, θα κάνει ο Πρόεδρος του ΠΡΑΤΤΩ, Ν. Κοτζιάς.

Θα αναφερθεί στις μεγάλες αλλαγές που γίνονται διεθνώς και στη χώρα μας και απαιτούν διαφορετικές απαντήσεις από αυτές που δίνονται σήμερα.

Η επίθεση του νεοφιλελευθερισμού απαιτεί μια διαφορετική κοινωνική και οικονομική πολιτική.

Απαιτεί αναδιάταξη των κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών.

Συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης και κυβέρνηση διαφορετική από την κυβέρνηση Σωτηρίας, όπως τη γνωρίσαμε.

Κυβέρνηση που θα είναι μέτωπο στον νεοφιλελευθερισμό και τις πρακτικές του.

Κυβέρνηση που θα εφαρμόσει σύγχρονη πολιτική ανάπτυξης και θα είναι το κάστρο ενάντια σε όλους αυτούς που θέλουν την Ελλάδα αποικία χρέους.

Πατριωτική κυβέρνηση που θα αναβαθμίσει περαιτέρω την Ελλάδα και θα προασπίζεται δημοκρατικά τα δίκαια της, την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εθνική της ακεραιότητα.

Το ΠΡΑΤΤΩ υποστηρίζει την ανάγκη να διαμορφωθεί μια Δημοκρατική Παράταξη, πατριωτική, προοδευτική, αριστερή, που να εκφράσει τις παραγωγικές, ταλαντούχες και δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας στη δεύτερη εποχή των μηχανών και της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης.

Μαζί με την αξιολόγηση της οικονομικής κατάστασης της χώρας και την καταγραφή σειράς προτάσεων, για μια πιο αναπτυξιακή και φιλολαϊκή οικονομική πολιτική, θα διατυπωθούν προτάσεις για τομείς που συνδέονται με την ταυτότητα των Ελλήνων, τον πατριωτισμό, την υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό.

Αναφορά θα γίνει στην προσπάθεια των κυρίαρχων τάξεων της χώρας να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Α. Τσίπρα και να τη φθείρουν, αν όχι συνολικά, τουλάχιστον, σημαντικά στελέχη της. Στόχος να αποδιοργανώσει μακροχρόνια την Αριστερά και να καθυποτάξει όσο το δυνατόν περισσότερο το κυβερνών σήμερα τμήμα της.

Ιδιαίτερη επίθεση, με μεθόδους μαφίας και υποκόσμου, κάνει το σύστημα σε βάρος του ΠΡΑΤΤΩ, προκειμένου να φθείρει τον πιο καθαρό εταίρο της κυβέρνησης και να κόψει τις προοπτικές που έχουν δημιουργηθεί για τη συσπείρωση της Πατριωτικής Αριστεράς στην Κίνηση.

Κατά το κλείσιμο των εργασιών, η Κεντρική Επιτροπή θα ψηφίσει Πολιτική Απόφαση, που θα δοθεί στη δημοσιότητα την ερχόμενη εβδομάδα.

Σχετικά άρθρα