Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρύθμιση σκάνδαλο στα δάνεια της ΝΔ: Το κόλπο για να μην αποπληρωθούν 4 εκατ. ευρώ

Ρύθμιση σκάνδαλο στα δάνεια της ΝΔ: Το κόλπο για να μην αποπληρωθούν 4 εκατ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurobank, Δάνεια, Εφημερίδα Αυγή, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Τράπεζες,

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται η ΝΔ μετά τη χθεσινή άστοχη αποστροφή της εκπροσώπου Τύπου της, Σοφίας Ζαχαράκη, σύμφωνα με την οποία η ΝΔ θα διαχειριστεί τα δημόσια οικονομικά όπως διαχειρίζεται και τα δάνειά της.

Η σημερινή αποκάλυψη της εφημερίδας Αυγή έρχεται μετά την οργισμένη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου.

Σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ, η Νέα Δημοκρατία δεν εξόφλησε ποτέ το δάνειο του 2010, ενώ για άλλο δάνειο από τη Eurobank ύψους 4 εκατ. ευρώ, έχει προχωρήσει σε σκανδαλώδη ρύθμιση με δόση… 5.530 ευρώ τον μήνα μέχρι το ποσό των 188.000 ευρώ και με πρόβλεψη μετά να προχωρήσει σε νέα ρύθμιση.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη της Αυγής, ο χρονικός ορίζοντας για την επίμαχη ρύθμιση για 5.500 ευρώ μηνιαίως φθάνει μέχρι το Δεκέμβρη του 2019, δύο μήνες δηλαδή μετά τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών.

Η ρύθμιση αυτή παραπέμπει ευθέως στη ρύθμιση «μπαλόνι» που είχε κάνει ο κ. Μητσοτάκης για τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων.

«Το δημοσίευμα της Αυγής σχετικά με δάνειο της Ν.Δ. από την Eurobank αποκαλύπτει τι εννοεί η Ν.Δ. όταν λέει ότι έχει τακτοποιήσει τα οικονομικά της και αποπληρώνει τα δάνεια της» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την σημερινή αποκάλυψη της «Α».

Όπως αποκαλύπτει η «Α», για χρέος άνω των 4 εκ, η Ν.Δ. έχει συμφωνήσει να καταβάλλει μηνιαία δόση μόνο 5.500 ευρώ, ενώ αφού αποπληρώσει 188.000 θα πάει σε νέα ρύθμιση!

«Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται πως μετά τον Κήρυκα Χανίων έκανε το θαύμα του και με τα δάνεια της Ν.Δ., με ρύθμιση «μπαλόνι».

»Ρύθμιση δηλαδή για ένα μικρό ποσό του δανείου μέχρι τις εκλογές, με τη φρούδα ελπίδα ότι μετά από αυτές θα το επαναδιαπραγματευτεί ως κυβέρνηση για να μην πληρώσει τίποτα» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και περιμένει από την αξιωματική αντιπολίτευση απαντήσεις σε τρία καίρια ερωτήματα:

«Ποιος Έλληνας δανειολήπτης, εκτός από τη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη, έχει καταφέρει τέτοια σκανδαλώδη ρύθμιση;

»Θα συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι με τον ίδιο τρόπο θα σώσει και τη χώρα;

»Τελικά πόσο έχει φτάσει το συνολικό χρέος της Ν.Δ., το οποίο και συνεχώς αυξάνεται; Πότε και πώς θα το αποπληρώσει;».

Υπενθυμίζεται ότι έντονη ήταν χθες η αντίδραση από το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνοντας ότι η κ. Ζαχαράκη, παραδέχθηκε πως η ΝΔ φιλοδοξεί να διαχειριστεί τα δημόσια οικονομικά όπως διαχειρίστηκε και τα 200 εκατ. ευρώ θαλασσοδάνειά της, για τα οποία στελέχη της βρίσκονται αντιμέτωπα με τη Δικαιοσύνη.

Η κ. Ζαχαράκη «επιβεβαίωσε δηλαδή, ότι το μόνο που ενδιαφέρει τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη, είναι να ξαναπιάσουν την κουτάλα, να ρημάξουν ξανά τα δημόσια ταμεία και να επιστρέψουν τη χώρα στα ελλείμματα και τα μνημόνια.

Ευτυχώς, ο ελληνικός λαός δεν θα το επιτρέψει», τόνισε σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Σχετικά άρθρα