Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κουμουτσάκος προτείνει να μη βιαστούμε με την Τουρκία – Να δούμε που πάει

Ο Κουμουτσάκος προτείνει να μη βιαστούμε με την Τουρκία – Να δούμε που πάει

«Ανοίγει μια νέα περίοδος», είπε στον news 247 στους 88,6 ο Γιώργος Κουμουτσάκος για τη χαρακτηριστική, για την ένταση στις σχέσεις με την Τουρκία, δήλωση του Αμερικανού αντιπροέδρου, Πέινς και πρόσθεσε ότι η δήλωση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει την εκτίμηση του ότι στην Τουρκία υπάρχει τάση αποδυτικοποίησης.

«Είναι διττή η διάσταση. Από τη μία έχουμε στην Τουρκία αυταρχική διακυβέρνηση, με απόκλιση από τις θεμελιώδεις αξίες της Δύσης και η άλλη τάση απόκλισης αφορά στις μεγάλες γεωστρατηγικές και αμυντικές επιλογές της.

»Η Άγκυρα παράγει ένταση και ανασφάλεια σε μια περιοχή στην οποία οι ΗΠΑ θέλουν ασφάλεια», εξήγησε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.

Ερωτώμενος για το αν είναι κατάλληλη χρονική συγκυρία για την έναρξη ελληνοτουρκικού διαλόγου, ο κ. Κουμουτσάκος εκτίμησε πως θα είναι λάθος, αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε μείζονες πρωτοβουλίες που θα δεσμεύσουν τη χώρα σε αντικείμενο διαπραγματεύσεων.

Χαρακτήρισε μάλιστα «ατυχείς» τις δηλώσεις Κατρούγκαλου, για το ότι «η Τουρκία έχει δικαιώματα σε θέματα που την αφορούν».

Σχετικά άρθρα