Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υποχρεωτική η άρση τραπεζικού απορρήτου για το Πόθεν Έσχες – Την καταψήφισε η Ν.Δ.

Υποχρεωτική η άρση τραπεζικού απορρήτου για το Πόθεν Έσχες – Την καταψήφισε η Ν.Δ.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νέα Δημοκρατία, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Πόθεν Έσχες, Σπύρος Λάππας, ΣΥΡΙΖΑ,

Υποχρεωτική καθίσταται η αξιοποίηση των πληροφοριών από την άρση του τραπεζικού, χρηματιστηριακού, φορολογικού και επαγγελματικού απορρήτου για την ολοκλήρωση του ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης («πόθεν έσχες»), σύμφωνα με τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Τη σχετική τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτας Κοζομπόλη και Σπύρου Λάππα, έκανε αποδεκτή ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος και ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για τη νομοθετική Κωδικοποίηση και την διεύρυνσης της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο επίσης ψηφίστηκε σήμερα.

Η τροπολογία προβλέπει ρητά ότι «η αξιοποίηση των πληροφοριών που συλλέγονται από άρση τραπεζικού, χρηματιστηριακού, φορολογικού και επαγγελματικού απορρήτου είναι προϋπόθεση για την ολοκλήρωση κάθε ελέγχου αρμοδιότητας της επιτροπής» κάτι που σημαίνει ότι πλέον η επιτροπή θα μπορεί να προβαίνει άμεσα στις άρσεις απορρήτου δίχως να αιτείται άδεια ή γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Η κ. Κοζομπόλη τόνισε ότι με την αλλαγή αυτή ενισχύεται η αξιοπιστία του ελέγχου και προωθείται η επιτάχυνσή του, ενώ ο κ. Λάππας επισήμανε ότι για οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να υπάρξει άρση του απορρήτου για όλα τα πολιτικά πρόσωπα, ακόμα και για τον πρωθυπουργό και κάλεσε τα στελέχη της αντιπολίτευσης να δώσουν όσες πληροφορίες έχουν στην Επιτροπή Ελέγχου «πόθεν έσχες» της Βουλής.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης καταψήφισαν η ΝΔ και η Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με πληροφορίες με την κατάθεση της τροπολογίας ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά απαντά σε δημοσιεύματα εφημερίδας που κατήγγειλε ότι στήνεται «μηχανισμός εκβιασμών» μέσω του ελέγχου των δηλώσεων πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων.

Σχετικά άρθρα