Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας «έσφιξε» τον Ράμα – Τηλεφωνική επικοινωνία με τελεσίγραφο

Ο Τσίπρας «έσφιξε» τον Ράμα – Τηλεφωνική επικοινωνία με τελεσίγραφο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Αλέξης Τσίπρας, Βαλκάνια, Βόρεια Ήπειρος, Βορειοηπειρώτες, Ελληνική Ομογένεια, Έντι Ράμα, Χειμάρρα,

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε την Πέμπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, στον απόηχο της πρόσφατης έντασης που προκάλεσαν τα Τίρανα με την απόφασή τους να δημεύσουν εκτάσεις «φιλέτα» των μελών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας και της Εκκλησίας.

Όπως είναι γνωστό, η προκλητική και παράνομη απόφαση του καθεστώτος των Τιράνων προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα.

Μόλις την πληροφορήθηκε, από το Βουκουρέστι όπου βρισκόταν συμμετέχοντας σε βαλκανική τετραμερή κορυφής, προειδοποίησε δημόσια την Αλβανία ότι η Ελλάδα θα απαντήσει με μπλοκάρισμα της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την ΕΕ.

Η αλβανική κυβέρνηση, μόλις πληροφορήθηκε την οργή του Έλληνα πρωθυπουργού, κατέβασε την προκλητική απόφασή της από την ιστοσελίδα της αλβανικής Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνομιλία με τον Αλβανό ομόλογό του επικεντρώθηκε στο νόμο για τις περιουσίες στην ακτή του Ιονίου και στο νόμο για τις μειονότητες.

Επιπλέον, μίλησαν για τις περιφερειακές εξελίξεις και για διμερείς οικονομικές σχέσεις.

Όπως πληροφορείται το TRIBUNE και από άλλες πηγές, όχι διπλωματικές αλλά εξίσου καλά ενημερωμένες, ο Αλέξης Τσίπρας «έσφιξε» ασφυκτικά τον Έντι Ράμα στο τηλεφώνημά τους, κάνοντάς του σαφές ότι κάθε απόκλιση από τη νομιμότητα θα έχει βαριές κυρώσεις από την Αθήνα.

Η προστασία των δικαιωμάτων της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας σε ολόκληρη την Αλβανία -και όχι μόνο στη Βόρεια Ήπειρο- αποτελεί εθνική στρατηγική για τον Ηπειρώτη πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Σχετικά άρθρα