Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος: Αντιπερισπασμός για τα δάνεια της ΝΔ η επαναφορά του θέματος Πετσίτη

Τζανακόπουλος: Αντιπερισπασμός για τα δάνεια της ΝΔ η επαναφορά του θέματος Πετσίτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δάνεια, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νέα Δημοκρατία,

«Ανύπαρκτο για την Ελληνική κυβέρνηση» χαρακτήρισε το θέμα Πετσίτη ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος καταλογίζοντας στην αντιπολίτευση ότι το επαναφέρει στην δημοσιότητα για να δημιουργήσει έναν «πολιτικό αντιπερισπασμό» σε σχέση με τις παραγγελίες διώξεων για τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για νομοσχέδιο αρμοδιότητάς του, ο Δ. Τζανακόπουλος σχολίασε ότι «βγάζει μάτι ο λόγος» για την αναπαραγωγή, αν όχι ενορχήστρωση «fake news» για την υπόθεση Πετσίτη από την μεριά της αντιπολίτευσης.

Ο Δ. Τζανακόπουλος θύμισε ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστή η παραγγελία διώξεων για τα 200 εκατ. ευρώ «δανεικά κι αγύριστα» που έλαβε η ΝΔ κατά το παρελθόν κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι επανέρχεται στο θέμα Πετσίτη για να εκτραπεί η πολιτική συζήτηση από το ζήτημα αυτό.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Σοφίας Ζαχαράκη για την υπόθεση Πετσίτη, ο κ. Τζανακόπουλος την κατηγόρησε ότι δεν είχε να πει τίποτα για τα δάνεια του κόμματος της και έκανε λόγο για παλιό πολιτικό καθεστώς που έχει καταρρεύσει.

«Γι΄ αυτό η κ. Ζαχαράκη δεν απάντησε. Είπε μόνο ότι η ΝΔ με σύνεση διαχειρίζεται τα οικονομικά της.

»Λέει δηλαδή η αξιωματική αντιπολίτευση με περισσό θράσος, ότι με τον ίδιο τρόπο σκοπεύει να διαχειριστεί και τα δημόσια οικονομικά της χώρας», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τ. Χριστοδουλοπούλου: Προεκλογικά, και τον Θεό να θέλετε θα τον καλέσω

Παράλληλα, η Τ. Χριστοδουλοπούλου συναίνεσε στο αίτημα της ΝΔ για κλήση της Αν. Ζαΐρη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας σε σχέση με δημοσιεύματα για την αποχώρηση στελέχους της Αρχής για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» που διερευνούσε την υπόθεση Πετσίτη.

«Προεκλογικά θα κάνω ό,τι θέλετε, και τον Θεό να θέλετε θα τον καλέσω» σχολίασε με το γνωστό δηκτικό της ύφος η Τ. Χριστοδουλοπούλου θυμίζοντας ότι η ΝΔ δεν έχει τον ελάχιστο αριθμό βουλευτών για την ικανοποίηση του αιτήματος.

Η Τ. Χριστοδουλοπούλου παρατήρησε ότι συναινεί με το αίτημα της ΝΔ «είτε είναι σκάνδαλο, είτε συμψηφισμός σκανδάλων», καθώς κατά την προεκλογική περίοδο έχει δημιουργηθεί «απίστευτη νοσηρότητα στην πολιτική ζωή».

Η Τ. Χριστοδουλοπούλου κατηγόρησε την ΝΔ ότι «για πολλοστή φορά εμπλέκετε στις ανάγκες σας ως αντιπολίτευση» την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Μάλιστα, η Τ. Χριστοδουλοπούλου τόνισε ότι «είναι σοβαρό ζήτημα αν θα λειτουργούμε με βάση τα δημοσιεύματα» και ζήτησε να αποτελέσει θέμα συζήτησης ένα αίτημα προς το ΕΣΡ να συντάξει ειδική έκθεση για τα fake news.

Σχετικά άρθρα