Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σπίρτζης: Σε ραντάρ που ελέγχει τις υπερτήσεις αναφέρθηκε ο Τσίπρας

Σπίρτζης: Σε ραντάρ που ελέγχει τις υπερτήσεις αναφέρθηκε ο Τσίπρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροδρόμιο Μακεδονία, Αλέξης Τσίπρας, Βόρεια Μακεδονία, Μακεδονία, Σκόπια, Χρήστος Σπίρτζης,

«Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού για το ραντάρ είναι απολύτως σωστή» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στον ραδιοφωνικό σταθμό στο «Κόκκινο» ερωτηθείς σχετικά για τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ως προς τη θέση που βρίσκεται το ραντάρ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, στη Βόρεια Ελλάδα, στο πλαίσιο της συμφωνία που υπογράφηκε για την επιτήρηση του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας από την ελληνική αεροπορία και τη συνεργασία των δύο κρατών, σε επίπεδο Υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας.

Όπως διευκρίνισε: «Το ραντάρ που ελέγχει τις υπερπτήσεις δεν είναι στο αεροδρόμιο. Δεν είναι ραντάρ του αεροδρομίου.

»Είναι ραντάρ που ελέγχει τις υπερπτήσεις και μάλιστα σε πολύ μεγάλο βάθος.

»Έχει μία εμβέλεια μιας ακτίνας 320 χιλιομέτρων. Είναι προφανές, ότι είναι έξω από το αεροδρόμιο, στο Τρίλοφο, στην ευρύτερη περιοχή της Μίκρας.

»Καμία σχέση με τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου», για να συμπληρώσει ότι εξυπηρετεί και τη γειτονική χώρα για να μπορεί να ελέγχει τις υπερπτήσεις της.

Επίσης αναφέρθηκε στα οφέλη που θα προκύψουν από τις διακρατικές συμφωνίες που υπογράφηκαν χθες στα Σκόπια αλλά και για την αναβάθμιση της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας μας, κάνοντας λόγο για «fake news που διακινήθηκαν από γαλάζια στελέχη» σε σχέση με την αναφορά του πρωθυπουργού για τη θέση που βρίσκεται το ραντάρ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, χωρίς να αναφερθεί στο όνομα της Μακεδονίας.

Μάλιστα ανέφερε ότι η σημαντική αυτή εξέλιξη αποτελεί καρπό της Συμφωνίας των Πρεσπών, δίνοντας στη χώρα ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα, το οποίο συγκαταλέγονταν, στις βλέψεις της Τουρκίας, όσον αφορά τη συγκεκριμένη περιοχή.

Σχετικά άρθρα