Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μήνυμα Κακλαμάνη σε Μητσοτάκη: Ξανά ΠτΔ ο Παυλόπουλος – «Όχι» στα ορφανά του Σημίτη

Μήνυμα Κακλαμάνη σε Μητσοτάκη: Ξανά ΠτΔ ο Παυλόπουλος – «Όχι» στα ορφανά του Σημίτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Νικήτας Κακλαμάνης, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος,

Τη βεβαιότητά του ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος θα επανεκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2020 εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης, στέλνοντας μήνυμα προς την ηγεσία της ΝΔ, η οποία δεν έχει απαντήσει στις διαρκείς «οχλήσεις» του Αλέξη Τσίπρα για το κατά πόσο θα στηρίξει ανανέωση της θητείας του ΠτΔ.

Μιλώντας στον News24/7 στους 88,6 ο κ. Κακλαμάνης τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής «λελογισμένου αριθμού» στελεχών εκτός ΝΔ σε κυβέρνηση ΝΔ αποκλείοντας τα «ορφανά του Σημίτη», στον απόηχο των πληροφοριών για αξιοποίηση στελεχών όπως η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Γιώργος Φλωρίδης μετεκλογικά.

Σχολιάζοντας τη διακοπή ομιλίας του Κυρ. Μητσοτάκη στη Βέροιας τόνισε:

«Το συγκεκριμένο επεισόδιο είχε ονοματεπώνυμο, ήταν 4 οι πρωταγωνιστές, μέλη της Χρυσής Αυγής, αυτό καταρρίπτει το μύθο ότι η ΝΔ βρίσκεται πίσω από τέτοιες επιθέσεις.

»Είμαστε τελείως αντίθετοι στις αντισυγκεντρώσεις απ όπου κι αν προέρχονται».

Κατά την εκτίμησή του «το ενδεχόμενο να γίνουν εθνικές εκλογές τον Μάιο έχει απομακρυνθεί:

«Αν η διαφορά είναι μεγαλύτερη από έξι μονάδες εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Ιούνιο.

»Αν η διαφορά είναι μικρότερη από έξι μονάδες τότε θα γίνουν τον Οκτώβριο με την ελπίδα να μας κόψουν την αυτοδυναμία αφού οργανωθούν τα πέραν της ΝΔ μορφώματα.

»Η διαφορά θα είναι απόλυτα διακριτή. Μπορεί να υπάρξει εξακομματική Βουλή, με έκτο κόμμα πιθανώς την Ένωση Κεντρώων, οι ΑΝΕΛ και το Ποτάμι αποκλείονται» είπε.

Σε σχέση με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων ανέφερε:

«Υπάρχει θέμα και υπάρχει πρόβλημα. Έχουν περιοριστεί οι δαπάνες και προσπαθούμε να αποπληρώνουμε τα δάνεια. Τι να κάναμε δηλαδή; Να αλλάζαμε όνομα και ΑΦΜ; Αυτό είναι ηθικό;»

Σχολιάζοντας το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ είπε: «Αν ήμουν στο ΚΙΝΑΛ θα έκανα πρόταση να επανέλθει το brand name ΠΑΣΟΚ. Στην επαρχία το ΠΑΣΟΚ το ξέρουν όλοι, το ΚΙΝΑΛ ελάχιστοι.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες τόνισε: «Είναι άλλο πράγμα το προσκαλώ σε συνεργασία και άλλο το παρακαλώ για συνεργασία.

»Είναι υπερβολή ένα μικρό κόμμα να θέλει να επιβάλλει τους όρους του στο μεγάλο κόμμα.

»Είναι μικρομεγαλισμός εκτός τόπου και χρόνου. Η Ελλάδα έχει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πιο προοδευτικό από αυτούς που λένε (σ.σ. το ΚΙΝΑΛ) ότι πρέπει το 2020 να εκλεγεί ΠτΔ από την προοδευτική παράταξη.

»Σας διαβεβαιώ ότι ο κ. Παυλόπουλος θα επανεκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία».

Επιμένοντας στην ανάγκη να εκλεγεί αυτοδύναμη η ΝΔ ο πρώην υπουργός τόνισε:

«Όλα τα ορφανά του κ. Σημίτη δεν μπορούν να στεγαστούν στη ΝΔ. Η κα Διαμαντοπούλου δεν θα είναι υποψήφια. Λελογισμένος αριθμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί».

«Και το Νόμπελ να πάρει -συνέχισε- και το Πούλιτζερ να πάρει και το Όσκαρ ηθοποιίας να πάρει, που σ αυτό είναι ασυναγώνιστος, τις εκλογές θα τις χάσει ο κ. Τσίπρας».

Κατά τον κ. Κακλαμάνη, «ο κ. Στουρνάρας δεν ακούει με ευχάριστο τρόπο τις δεσμεύσεις της ΝΔ για τη μείωση της φορολογίας».

Σχετικά άρθρα