Ισλαμικό ΚράτοςΑρμενία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλβανία δεν μπαίνει στην ΕΕ εξαιτίας του Ράμα – Δήλωση Τσίπρα

Η Αλβανία δεν μπαίνει στην ΕΕ εξαιτίας του Ράμα – Δήλωση Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ευθεία προειδοποίηση προς την Αλβανία όσον αφορά την ενταξιακή προοπτική της στην Ε.Ε. απηύθυνε την Παρασκευή από το Βουκουρέστι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την απόφαση των Τιράνων για τη δέσμευση περιουσιών της ελληνικής μειονότητας.

«Σήμερα μαθαίνω ότι υπάρχει μια αρνητική εξέλιξη σε σχέση με την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία», δήλωσε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «αν ισχύει αυτό, θα είναι μια πάρα πολύ αρνητική εξέλιξη».

«Συνεπώς είναι μια υπόθεση που δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν μας δίνει την αισιοδοξία σε ό,τι αφορά την κρίσιμη ευρωπαϊκή προοπτική αυτής της χώρας που αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις και στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί.

»Οι προϋποθέσεις όμως να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση, αν επαληθευτούν αυτές οι πληροφορίες που έχουμε, νομίζω ότι δεν υπάρχουν» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Η Αλβανία, δηλαδή το καθεστώς του Έντι Ράμα, είχε προειδοποιηθεί επανειλημμένα από την ελληνική κυβέρνηση εδώ και τέσσερα χρόνια, ότι η ευρωπαϊκή πορεία της εξαρτάται από το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ιδιοκτησιών των Ελλήνων της χώρας.

Ο Έντι Ράμα, εν μέσω σφοδρής πολιτικής κρίσης στην Αλβανία, επιλέγει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη της χώρας του δημιουργώντας προβλήματα με την Ελλάδα.

Αυτό που αδυνατεί να καταλάβει ο Έντι Ράμα, που κατηγορείται από την αντιπολίτευση ότι είναι έρμαιο των ναρκωτικών που καταναλώνει, είναι πώς είναι τελειωμένος.

Δυστυχώς, κινδυνεύει να έχει βαριές συνέπειες ολόκληρη η Αλβανία, όλος ο λαός της που δεν ευθύνεται, για τις ενέργειες ενός ανθρώπου.

Είναι μονόδρομος για την Αλβανία η απαλλαγή της από αυτόν τον πολιτικό απατεώνα.

Σχετικά άρθρα