Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηχηρό μήνυμα Αποστολάκη σε Άγκυρα για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του Τσίπρα

Ηχηρό μήνυμα Αποστολάκη σε Άγκυρα για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγαθονήσι, Ευάγγελος Αποστολάκης, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Παραβιάσεις Εθνικού Εναέριου Χώρου, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Αιχμηρή απάντηση στην Άγκυρα, μετά την παρενόχληση του ελικοπτέρου που επέβαινε ο Πρωθυπουργός ανήμερα της 25ης Μαρτίου και ενώ ταξίδευε για το Αγαθονήσι, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας στον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ Θανάση Τσίτσα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αποστολάκης τόνισε ότι «η Ελλάδα κάνει τιτάνιες προσπάθειες να κρατήσει τις ισορροπίες στην περιοχή και να μην ανταποκριθούμε στις προκλήσεις.

»Ανησυχούμε για την πρόκληση ενός ατυχήματος το οποίο θα έχει ανεξέλεγκτες εξελίξεις, όπου μπορεί να προκληθεί μια κλιμάκωση».

Παράλληλα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας πρόσθεσε ότι «ήταν μια χοντρή πατάτα, προσπάθησαν οι Τούρκοι να το ανασκευάσουν λέγοντας ότι δεν έκαναν παραβίαση, ότι αυτοί ήταν εκεί.

»Αυτό είναι ένα άλλο κακό μήνυμα, να δημιουργούν δηλαδή ένα κατεστημένο με τις ενέργειές τους».

Υπογράμμισε επίσης την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Ελλάδας που απορρέουν από τη συμμετοχή της σε ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΟΗΕ καθώς και την παράλληλη υλοποίηση από ελληνικής πλευράς ευρέος πλέγματος δράσεων αμυντικής διπλωματίας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην τριμερή συνάντηση κορυφής μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, με τη συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, η οποία και πιστοποιεί τη βούληση για την διασφάλιση σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σχετικά άρθρα