Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μεϊμαράκης άδειασε τον Μητσοτάκη: Ο Μίχαλος έχει δίκιο που δεν θέλει πρόωρες εκλογές

Ο Μεϊμαράκης άδειασε τον Μητσοτάκη: Ο Μίχαλος έχει δίκιο που δεν θέλει πρόωρες εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ηχηρό άδειασμα στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη επεφύλαξε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρώην πρόεδρος και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ. κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατά την παρουσιά στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας.

Ο κ. Μεϊμαράκης παίρνοντας τον λόγο μετά την τοποθέτηση του προέδρου του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλου, υπεραμύνθηκε των θέσεων του επιχειρηματικού κόσμου που εκφράστηκαν από τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ στο θέμα των πρόωρων εκλογών.

Συγκεκριμένα ο κ. Μεϊμαράκης συμφώνησε ότι δεν πρέπει να υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν είναι ανάγκη να γίνονται εκλογές όποτε μας αρέσει, συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Μίχαλο.

»Μάλιστα θα πρέπει να υπάρξει και διάταξη που θα κατοχυρώνει κυβερνητικές θητείες τουλάχιστον τριετίας.

»Γιατί η πολιτική σταθερότητα είναι αυτή που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την οικονομική ανάπτυξη».

Και απευθυνόμενος στον κ. Μίχαλο κατέληξε:

«Ορθώς εκφράσατε ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ την αντίθεσή σας για πρόωρες εκλογές, έστω και αν η αντιπολίτευση τις ήθελε».

Υπενθυμίζεται ότι η θέση αυτή του προέδρου του ΕΒΕΑ ήταν από τις βασικές αιτίες που ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον διέγραψε από την Νέα Δηνοκρατία, αν και ο κ. Μίχαλος απλώς ήταν εξ οφίτσιο μέλος της, ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Από το βήμα του ΕΒΕΑ ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε τους Έλληνες πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων να στηρίξουν τους πολιτικούς που εκτιμούν ότι τους λένε την αλήθεια και να προσέλθουν στις κάλπες των Ευρωεκλογών λέγοντας ότι η αποχή δημιουργεί ψεύτικες πλειοψηφίες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος, αφού καλωσόρισε τον κ. Μεϊμαράκη και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές του Μαΐου, ανέφερε ότι σήμερα, μέσα σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, η ανάγκη για μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ τόνισε ότι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα είναι σοβαρότεροι από ποτέ, καθώς τόσο στον πυρήνα όσο και στην περιφέρεια της ευρωζώνης, οι πολίτες αισθάνονται απογοητευμένοι.

«Οι εκλογές αυτές θα είναι καθοριστικές για να αποφασίσουμε ποια Ευρώπη θέλουμε πραγματικά.

»Θα χρειαστούμε γενναίες ευρωπαϊκές πολιτικές, για την ενδυνάμωση των ευρωπαϊκών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

»Για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειάς τους.

»Για την ανάπτυξη επαρκών και καινοτόμων μηχανισμών χρηματοδότησης επενδύσεων.

»Για τη διευκόλυνση της δικτύωσης και τη βελτίωση της πρόσβασης στην καινοτομία.

»Στις ευρωεκλογές έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε εκπροσώπους, οι οποίοι θα διεκδικήσουν και θα προωθήσουν όλα αυτά τα αιτήματα, προς όφελος του Έλληνα/Ευρωπαίου πολίτη.

»Εκπροσώπους που θα δώσουν φωνή σε όσους θέλουν να δημιουργήσουν και να προκόψουν, μέσα σε μια οικονομικά ισχυρή, αλλά πάνω από όλα συνεκτική Ευρώπη» είπε ο κ. Μίχαλος.

Σχετικά άρθρα