Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μήνυμα ετοιμότητας από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ – Πέταξε στη Λήμνο με F-16

Μήνυμα ετοιμότητας από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ – Πέταξε στη Λήμνο με F-16
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Λήμνος, Πολεμική Αεροπορία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Χρήστος Χριστοδούλου,

Μήνυμα ετοιμότητας έστειλε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου στους άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν στη Λήμνο.

Ο πτέραρχος Χριστοδούλου συνοδευόμενος μόνο από τον υπασπιστή του πέταξε στη Λήμνο με ένα διθέσιο F-16 Block 52 της 337 Μοίρας.

Φτάνοντας στο νησί, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε την 88η Στρατιωτική Διοίκηση (88ΣΔΙ) καθώς και την 130 Σμηναρχία Μάχης (130ΣΜ) όπου τον υποδέχτηκαν οι διοικητές των μονάδων Ταξίαρχος Γεώργιος Βακλατζής και Σμήναρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρβαλής.

Ο πτέραρχος Χριστοδούλου ενημερώθηκε για το έργο και την αποστολή της 88ης Στρατιωτικής Διοίκησης τονίζοντας τη σημασία της αποστολής τους ως μια ισχυρή, ευέλικτη και αξιόπιστη δύναμη αποτροπής.

Στην 130 Σμηναρχία Μάχης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνομίλησε με το προσωπικό των αεροσκαφών και του ελικοπτέρου επιφυλακής τονίζοντας την κρισιμότητα της αποστολής τους για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, αλλά και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Η επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη Λήμνο δεν γίνεται σε μία τυχαία ημέρα.

Από το πρωί της Τετάρτης η τουρκική πολεμική αεροπορία δεν επαναλαμβάνει απλώς τις προκλητικές πτήσεις παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο αλλά έχει προβεί σε τρεις προκλητικές πτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους.

Τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι -όπου έκαναν δύο υπερπτήσεις- και το Αγαθονήσι επιχειρώντας να προβάλλουν τις αναθεωρητικές τους διεκδικήσεις.

Σχετικά άρθρα