Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακονίζει «μαχαίρια» το Μαξίμου για το θαλασσοδάνειο: Τεράστια ερωτήματα για τον Στουρνάρα

Ακονίζει «μαχαίρια» το Μαξίμου για το θαλασσοδάνειο: Τεράστια ερωτήματα για τον Στουρνάρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Στουρνάρας, Γιώργος Πάσχας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Παύλος Πολάκης, Τράπεζα της Ελλάδος,

«Μπαρούτι» μυρίζει εκ νέου η σχέση του Μεγάρου Μαξίμου με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, μία μόλις μέρα μετά την κατάθεση της τροπολογίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας αλλά και μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας των Συντακτών για την ποινική δίωξη σε στενό συνεργάτη του κ. Στουρνάρα.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη της Εφημερίδας των Συντακτών ο επίκουρος Εισαγγελέας Διαφθοράς Κ. Κούτριας άσκησε ποινική δίωξη για κακουργήματα σε βάρος πρώην στελέχους της Εθνικής Τράπεζας και νυν προϊστάμενου της διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων εταιριών στην Τράπεζα της Ελλάδος, το οποίο κατηγορείται ότι έλαβε το 2007 προσωπικά δάνεια που αγγίζουν τις 800.000 ευρώ, τα οποία φέρονται να μην εξυπηρετούνται.

Η δίωξη αφορά στα κακουργήματα της απιστίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, απλή συνέργεια σε απιστία και ηθική αυτουργία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση για το δεξί χέρι του Γιάννη Στουρνάρα.

Τα αδικήματα αφορούν τόσο το στέλεχος της τράπεζας που χορήγησε τα δάνεια όσο και συναδέλφους του που τα ενέκριναν.

Τζανακόπουλος: Αναμένουμε τις εξηγήσεις του κ. Στουρνάρα

Σε σχετική ερώτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ.Τζανακόπουλος είπε ότι “είναι ένα θέμα για το οποίο αναμένουμε τις εξηγήσεις του, την δημόσια τοποθέτησή του καθώς εγείρει τεράστια ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο διοικεί σήμερα την Τράπεζα της Ελλάδας” συμπληρώνοντας ότι «σε παλαιότερες υποθέσεις όπως αυτή του κ. Πολάκη «είχε επιδείξει ακαριαία αντανακλαστικά».

«O Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας σε παλαιότερες υποθέσεις όπως του κ. Πολάκη είχε επιδείξει ακαριαία αντανακλαστικά και δεν φαίνεται να επιδεικνύει τα ίδια αντανακλαστικά σχετικά με τον συνεργάτη του τον κ. Πάσχα στον οποίο ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για θαλασσοδάνεια ύψους 800.000 ευρώ κάτι το οποίο δημιουργεί μέγιστο ηθικό ζήτημα για τον κ. Στουρνάρα.

»Είναι ένα θέμα για το οποίο αναμένουμε τις εξηγήσεις του, την δημόσια τοποθέτησή του καθώς εγείρει τεράστια ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο διοικεί σήμερα την Τράπεζα της Ελλάδας».

«Αναμένουμε τις εξηγήσεις, τις απαντήσεις και την δημόσια τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα σε σχέση με το ζήτημα αυτό το οποίο είναι μείζον.

»Ωστόσο, δεν βλέπω την ίδια ζέση και τον ίδιο ζήλο στην προβολή του συγκεκριμένου ζητήματος σε σχέση με τον τρόπο που προβάλλονται τέτοιας έκτασης ηθικά ζητήματα όταν αυτά σχετίζονται με ανθρώπους οι οποίοι συμπαρατάσσονται με την κυβέρνηση στον αγώνα της για την στήριξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας στον αγώνα της για Δημοκρατία».

Πολάκης: «Δεν ντρέπεται να μην τον έχει απολύσει;»

Επίθεση στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε από την πλευρά του και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατηγορώντας τον ότι δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία, με τους αντιπάλους του τους οποίους σπιλώνει -όπως υποστηρίζει ο υπουργός- με το δικό του συνεργάτη Γιώργο Πάσχα, ο οποίος, όπως είπε, έχει πάρει δάνειο ύψους 800.000 ευρώ χωρίς να το αποπληρώνει.

«Αγαπάει ο θεός τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη.

»Σήμερα δημοσιεύτηκε πως ο κύριος Γιώργος Πάσχας, Επιθεωρητής Εποπτευόμενων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος έχει πάρει αθροιστικά 800.000 ευρώ και δεν αποπλήρωσε ούτε μισό ευρώ», ανέφερε σε δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες ο κ. Πολάκης και πρόσθεσε:

«Γεννιούνται ερωτήματα για τον κ. Στουρνάρα που έτρεξε να ελέγξει το δικό μου νόμιμο δάνειο απλά και μόνο για να με σπιλώσει.

»Το δεξί χέρι του κ. Στουρνάρα που είναι ο κ. Πάσχας» ο οποίος, σύμφωνα πάντα με τον κ. Πολάκη, «τον εκπροσωπεί στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, δεν πήρε χαμπάρι».

Και ο κ. Πολάκης συνέχισε:

«Δεν ντρέπεται να μην τον έχει απολύσει;

»Να μην με έχει καλέσει να τους πάω εγώ στοιχεία για πολιτικούς που δεν αποπλήρωσαν, εταιρείες με δάνεια που δεν πληρώνουν;

»Δεν ντρέπεται ο κ. Στουρνάρας να είναι Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος;

»Ευαισθησία δείχνει μόνο απέναντι σε αντιπάλους του»;

Και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατέληξε:

«Κατατέθηκε και η τροπολογία για κόκκινα δάνεια που ο κ. Στουρνάρας πάλεψε να μην γίνει.

»Το Πάσχα όμως της διαπλοκής και του γλεντάμε έχει τελειώσει».

Απάντηση συνεργάτη Στουρνάρα: Ουδέποτε είχα, ούτε έχω οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη οφειλή από δάνειο

«Ουδέποτε είχα, ούτε έχω οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη οφειλή από δάνειο, ή οποιαδήποτε αιτία προς την Εθνική Τράπεζα ή άλλη τράπεζα» δήλωσε πριν από λίγο ο Γεώργιος Πάσχας διευθυντής της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η Τράπεζα της Ελλάδος ο κ. Πάσχας σε δήλωσή του αναφέρει ότι:

«Σχετικά με το συκοφαντικό δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών”, του οποίου τα κίνητρα είναι προφανή και κατά το οποίο “βασικό στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος δεν πλήρωνε τα δάνειά του”, δηλώνω ότι ουδέποτε είχα ούτε έχω οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη οφειλή από δάνειο ή οποιαδήποτε αιτία προς την Εθνική Τράπεζα ή άλλη τράπεζα και ότι επιφυλάσσομαι να ασκήσω στο ακέραιο τα νόμιμά δικαιώματά μου κατά των υπαιτίων ενώπιον των δικαστηρίων της χώρας».

Σχετικά άρθρα